HVAR – Osnovnoškolski umjetnici Gradu Hvaru poklonili kalendar

Objavio: mirna.dalic@islandmovement.eu - 24.12.2021. - Vrijeme čitanja: 2min

Grad Hvar dobio je još jedan poseban suvenir – veliki zidni kalendar za 2022. godinu koji je djelo najmlađih umjetnika grada Hvara

Turistička zajednica grada Hvara unazad nekoliko godina priprema zidne kalendare, koji su prepoznati kao turistički suvenir koji želi imati sve više domaćih i stranih gostiju. Svake godine podijeli se preko 1500 kalendara koji su dijela hvarskih umjetnika – prenosi turizmoteka.hr

“ Ove godine ideja je bila stvoriti nešto posebnije, te smo za umjetnike odabrali učenike Osnovne škole Hvar i Osnovne škole Jelsa – Područna škola Sveta Nedjelja. Kroz dječju maštu i njihov pogled na grad Hvar i Svetu Nedjelju stvoreno je “vrhunsko umjetničko djelo” koje će već po prvim reakcijama Hvarana u 2022. godini ukrašavati veliki broj zidova.” ističe Petar Razović, direktor Turističke zajednice grada Hvara.

.
Zahvale učenicima i profesorima

Iz Turističke zajednica grada Hvara zahvaljuju se svim učenicima i profesorima Osnovne škole Hvar sa ravnateljicom gđom. Nadom Jeličić, kao i učenicima Područne škole Sveta Nedjelja sa učiteljicom gđom. Katijom Balić. koji su svojim slikama dali veliki doprinos izradi kalendara. Veliku zahvalu upućuju i Ivanu Zaninoviću – Grande Design koji je uspio spojiti sve slike u predivnu cjelinu, te gradu Hvaru.

Nada Jeličić, ravnateljica Osnovne škole Hvar istaknula je “ posebno veseli još jedna uspješna suradnja Turističke zajednica grada Hvara i Osnovne škole Hvar gdje zajedno sve učenike želimo uključiti u turističku promociju grada Hvara, a ujedno prikazati kako najmlađi Hvarani vide ljepote svoga grada.”

Turistička zajednica grada Hvara izradom kalendara završava ovogodišnju promociju destinacije i turističku godinu, koja je svakako bila jedna od “posebnijih” te možemo reći i uspješnih jer je ukupno ostvareno 70% turističkog prometa iz 2019. godine, tj. na području grada Hvara ostvareno je 116.000 dolazaka i 520.000 noćenja.

Za sve koji žele uživati u djelu najmlađih hvarskih umjetnika, kalendar je dostupan u uredu Turističke zajednica grada Hvara, a dostupan je i na POVEZNICI.

__________
Izvor: turizmoteka.hr
Naslovna fotografija: Unsplash.