U Saboru je prihvaćen Zakon o prijevozu u linijskom i povremenom obalnom pomorskom prometu, konačno će i otočnim vatrogascima biti osiguran besplatan prijevoz brodovima

U Saboru je prihvaćen Zakon o prijevozu u linijskom i povremenom obalnom pomorskom prometu, koji bi trebao poboljšati povezanost otoka i kopna, unaprijediti uvjete života na otocima i omogućiti im bolji gospodarski razvoj – prenosi morski.hr

.
Novi zakon donosi uvođenje novih brodskih linija?

Novi zakon bi, prema onome što je u Saboru rekao državni tajnik u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture Josip Bilaver, trebao trajno povezati naseljene otoke i otoke s kopnom uvođenjem novih brodskih linija koji će osigurati bolju mobilnost, brži prijevoz, ujednačeni razvoj županija i općenito bolji život na otocima.

Zakon je odredio i da otočki vatrogasci i njihova vozila konačno imaju besplatan prijevoz brodovima. Neovisno o tome radi li se o djelatnicima profesionalnih postrojbi ili članovima dobrovoljnih vatrogasnih društava.

Upravo su tu temu forsirali čelnici općina i gradova s Korčule, Brača, Šolte, Hvara, Visa, Cresa i Trogira, koji su u studenom uputili resornom ministarstvu inicijativu da se otočke vatrogasne zajednice izjednače u pravima s vatrogascima na kopnu.

__________
Izvor: morski.hr
Naslovna fotografija: Pixabay