UŠTEDI ENERGIJU
March 30, 2022

OTOCI PREDVODNICI ČISTE ENERGIJE – Brojne općine i Splitsko Dalmatinska Županija postale partneri na projektu

Pokretu Otoka je u prosincu 2021. godine odobren maksimalan iznos sredstava na natječaju Ministarstva regionalnog razvoja i EU za projekt ''Otoci predvodnici čiste energije''

Nakon prvog online otočnog dijaloga ''Građani i solarne elektrane'' (kojeg je pogledalo nekoliko stotina ljudi) i susreta s brojnim općinama projekt se razvija u pohvalnom smjeru. Posebice ako u obzir uzmemo činjenicu da je u partnerstvo ušlo nekoliko lokalnih, ali i jedna regionalna samouprava.

Više o projektu pronađite na MRRFEU – Pokretu odobren projekt ”Otoci predvodnici čiste energije”.

Zaključke s otočnog dijaloga pronađite na OTOCI PREDVODNICI ČISTE ENERGIJE – Što smo naučili na otočnom dijalogu ”Građani i solarne elektrane”? , a video snimku cijelog događanja na FB Pokret Otoka – Otočni dijalog ''Građani i solarne elektrane''.

.

Splitsko Dalmatinska ušla u projekt, ali i većina općina otoka Brača

U projekt su uključeni otoci Brač, Hvar, Korčula i Vis, a radi se o nizu radnih sastanaka sa svim dionicima društva : stanovništvom, organizacijama civilnog društva, poduzetnicima i obrtnicima te donositeljima odluka.

Dosad su interes za sudjelovanjem i pokretanjem energetske tranzicije u svojim sredinama partnerstvom na projektu potvrdile Splitsko Dalmatinska županija, Općina Lumbarda i Grad Korčula s otoka Korčule, Grad Stari Grad s otoka Hvara te čak šest općina otoka Brača:
.

 1. Grad Supetar
 2. Općina Bol
 3. Općina Postira
 4. Općina Selca
 5. Općina Nerežišča
 6. Općina Pučišča

.
Jedan od ključnih elemenata projekta je uvođenje pojma energetske tranzicije u srednjoškolsko obrazovanje

Suradnja na projektu ostvarena je sa sedam srednjih škola. Obrazovni program predvodi  Antonio Morić Španić, magistrom geografije i stručnjak za GIS tehnologije u prostornom planiranju, trenutno zaposlen na radnom mjestu profesora geografije u srednjoj školi Hvar.

Sedam srednjih škola koje će unutar projekta ''Otoci predvodnici čiste energije'' razvijati program čiste energije za uvođenje u kurikulum u školskoj godini 2022./23. su:
.

 1. Srednja škola Bol
 2. Srednja škola Brač, Supetar
 3. Klesarska škola Pučišća
 4. Srednja škola Antun Matijašević Karamaneo, Vis
 5. Srednja škola Korčula
 6. Srednja škola Vela Luka
 7. Srednja škola Hvar

Za sve informacije o projektu obratite nam se na info@islandmovement.eu.

Projekt je sufinanciran sredstvima Ministarstva za regionalni razvoj i Europsku Uniju. Partneri na projektu su Splitsko Dalmatinska Županija, Općina Lumbarda, Grad Korčula, Grad Stari Grad, Grad Supetar, Općina Bol, Općina Postira, Općina Selca, Općina Nerežišča i Općina Pučišča.

___________

Autor: Paula Bolfan / Pokret Otoka
Naslovnica: Mirna Dalić / Pokret Otoka

 

Projekt je sufinanciran od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. 
Zajedno čuvamo okoliš – sufinancirano sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

NEWSLETTER

Klikom na gumb dajete suglasnost za primanje novosti Pokreta Otoka te se slažete s politikom privatnosti.
magnifiercrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram