UŠTEDI ENERGIJU
September 14, 2022

OTOCI PREDVODNICI ČISTE ENERGIJE - Otočni dijalog i webinar ''eMobilnost i energetska tranzicija hrvatskih otoka''

U sklopu projekta ''Otoci predvodnici čiste energije'' tijekom rujna nas očekuju dva događanja: otočni dijalog i webinar s temom ''eMobilnost i energetska tranzicija hrvatskih otoka'' Dosad smo na otočnim dijalozima u sklopu projeka razgovarali o građanima i solarnoj energiji te izvorima financiranja OIE projekata na otocima, a sada nas očekuje i tema eMobilnosti. Gosti nadolazećeg […]

U sklopu projekta ''Otoci predvodnici čiste energije'' tijekom rujna nas očekuju dva događanja: otočni dijalog i webinar s temom ''eMobilnost i energetska tranzicija hrvatskih otoka''

Dosad smo na otočnim dijalozima u sklopu projeka razgovarali o građanima i solarnoj energiji te izvorima financiranja OIE projekata na otocima, a sada nas očekuje i tema eMobilnosti.

Gosti nadolazećeg otočnog dijaloga su Maja Rajčić (načelnica Sektora za energetsku učinkovitost, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost), Ante Gustin (direktor, Nextbike Hrvatska) i Hrvoje Bašić (voditelj marketinga, Suzuki, Kia i XEV),  a voditeljica će biti Maja Jurišić.

Webinar na temu ''eMobilnost i energetska tranzicija hrvatskih otoka'' održat će se uz prethodnu prijavu, a predavač je Hrvoje Bašić. Webinar će se održati u četvrtak, 29. rujna, u 14.00 sati.

.
Otočni dijalog ''eMobilnost i energetska tranzicija hrvatskih otoka'' održava se u srijedu, 21. rujna, u 19.00 sati

Popularno nazvani dijalozi ''Srijedom u sedam'' ovaj put nose temu eMobilnosti na otocima i moći će se pogledati uživo na FB Pokret Otoka. U nastavku pročitajte tko su sudionici i čime se bave.

Zabilježite u kalendar

Apple Google Office 365 Outlook Outlook.com Yahoo

Maja Rajčić (FZOEU)

Diplomirala je elektrotehniku na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, nakon čega završava i poslijediplomski specijalistički studij iz područja ekoinženjerstva. Po završetku fakulteta zapošljava se u zagrebačkoj tvrtki Enconet, a od 2009. godine radi u Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost gdje je danas načelnica Sektora za energetsku učinkovitost.
.

Maja Rajčić

.

Ante Gustin (Nextbike Hrvatska)

Završio je preddiplomski studij - smjer Poslovni sustavi na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu. Tvrtku Sustav javnih bicikala d.o.o. (Nextbike) osnovao je 2013. godine s ciljem uvođenja sustava dijeljenja bicikla u regiji i poticanja ljudi da koriste Nextbike kao najpopularniji dodatak javnom gradskom prijevozu.

Danas je sustav javnih bicikala Nextbike dostupan u 30+ gradova u Hrvatskoj, 50+ gradova u Sloveniji i Bosni i Hercegovini zajedno s više od 300 gradova u svijetu gdje je uslugu moguće koristiti s jednom registracijom. Od 2022. pokrenuo projekte u Puli i Rijeci javnih električnih romobila pod brandom TIER. TIER i nextbike su u Europi vodeći pružatelj usluga mikro mobilnosti.
.

Ante Gustin

.

Hrvoje Bašić (Suzuki, Kia i EXV)

Rođen i odrastao u Splitu, po struci ekonomist i trenutno zaposlen na poziciji marketing managera u automobilskoj industriji. Od prvih studentskih dana je istovremeno radio, ali se i trudio biti aktivan član lokalne zajednice; od studentskih i građanskih inicijativa, članstava u raznim udrugama, pripremanju i sudjelovanju u domaćim i međunarodnim projektima...

Danas uživa u onome što radi i sretan je što čak i kroz posao lokalnoj zajednici daje sitni doprinos u velikom procesu energetske tranzicije, ali i edukacije građana o novim održivim tehnologijama. Brend električnih automobila koji zastupa predstavlja novi koncept inovativne i održive tehnologije, cjenovno znatno pristupačniji građanima nego što je do sad bio slučaj s električnim vozilima, a sve s ciljem da gradovi, sela i otoci, dožive revoluciju urbane mobilnosti.
.

Hrvoje Bašić

Više iformacija o aktivnostima projekta pronađite na Otoci predvodnici čiste energije.

Projekt je sufinanciran sredstvima Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU. Partneri na projektu su Splitsko Dalmatinska Županija, Općina Lumbarda, Grad Korčula, Grad Stari Grad, Grad Supetar, Općina Bol, Općina Postira, Općina Selca, Općina Nerežišča i Općina Pučišča.

___________
Autorica: Pokret Otoka
Naslovna fotografija: Pokret Otoka

 

 

Article written by Pokret otoka
Projekt je sufinanciran od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. 
Zajedno čuvamo okoliš – sufinancirano sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

NEWSLETTER

Klikom na gumb dajete suglasnost za primanje novosti Pokreta Otoka te se slažete s politikom privatnosti.
magnifiercrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram