UŠTEDI ENERGIJU
May 2, 2022

OTOCI PREDVODNICI ČISTE ENERGIJE - Otočni dijalog ''Izvori financiranja za projekte obnovljivih izvora energije na otocima''

U dijalogu će sudjelovati predstavnici Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, Gospodarskog udruženja Obnovljivi izvori energije Hrvatske, tvrtke za energetsko savjetovanje ''Vitar u krmu'' i Pokreta Otoka U srijedu, 04. svibnja, u 19.00 sati uživo na FB stranici Pokreta Otoka održat će se otočni dijalog naziva ''Izvori financiranja za projekte obnovljivih izvora energije na otocima''. […]

U dijalogu će sudjelovati predstavnici Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, Gospodarskog udruženja Obnovljivi izvori energije Hrvatske, tvrtke za energetsko savjetovanje ''Vitar u krmu'' i Pokreta Otoka

U srijedu, 04. svibnja, u 19.00 sati uživo na FB stranici Pokreta Otoka održat će se otočni dijalog naziva ''Izvori financiranja za projekte obnovljivih izvora energije na otocima''.
:

.
Otočni dijalog održava se u sklopu projekta ''Otoci predvodnici čiste energije''

U sklopu projekta ''Otoci predvodnici čiste energije'' dosad je održan otočni dijalog naziva ''Građani i solarne elektrane'', a u narednom periodu očekuje nas i otočni dijalog na temu eMobilnosti.

U dijalogu teme ''Izvori financiranja za projekte obnovljivih izvora energije na otocima'' sudjelovat će Veljko Radić, načelnik Sektora za programiranje, planiranje i vrednovanje politike razvoja otoka ispred Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU; Maja Pokrovac, direktorica Gospodarskog udruženja Obnovljivi izvori energije Hrvatska; Mojca Soža, stručnjakinja za strateško planiranje u energetici ispred tvrtke za savjetovanje ''Vitar u Krmu'' i Maja Jurišić, predsjednica Pokreta Otoka.

 

Zabilježite u kalendaru!

AppleGoogleOffice 365OutlookOutlook.comYahoo

.
Javne tribine i sastanci s predstavnicima lokalnih samouprava na Braču

U projekt ''Otoci predvodnici čiste energije'' uključeno je čak šest bračkih općina: Općina Bol, Općina Selca i Općina Pučišća, u kojima su proteklog tjedna održane tri javne tribine za stanovništvo te Grad Supetar i Općine Postira i Nerežišća, u kojima će se iste aktivnosti održati tijekom idućeg tjedna.

Javne tribine vodili su Pokretovi stručnjaci za razvoj zajednice i energetiku - Maja Jurišić i Ivan Zoković.
.

Tribina ''Bračani biraju čistu energiju'' u CZK Bol / Foto: Mirna Dalić

.
Tribine je sveukupno posjetilo oko 50-ak stanovnika otoka Brača.

.
Srednjoškolski program

Kao što već znamo, u sklopu projekta ''Otoci predvodnici čiste energije'' odvija se i obrazovni program za srednjoškolske nastavnike pod stručnim vodstvom mag. educ. geogr. Antonia Morića Španića, koji s predstavnicima srednjih škola provodi prve susrete i planiranje zelenih projekata koji će se izrađivati do kraja ove školske godine.

Srednje škole uključene u projekt su:
.

  • Srednja škola Bol (Brač),
  • Srednja škola Brač, Supetar,
  • Klesarska škola Pučišća (Brač),
  • Srednja škola Antun Matijašević Karamaneo (Vis),
  • Srednja škola Korčula,
  • Srednja škola Vela Luka (Korčula) i
  • Srednja škola Hvar.

Za sve informacije o projektu obratite nam se na info@islandmovement.eu.

Projekt je sufinanciran sredstvima Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU. Partneri na projektu su Splitsko Dalmatinska Županija, Općina Lumbarda, Grad Korčula, Grad Stari Grad, Grad Supetar, Općina Bol, Općina Postira, Općina Selca, Općina Nerežišča i Općina Pučišča.

____________
Autorica: Paula Bolfan
Naslovnica: Mirna Dalić

 

 

Article written by Pokret otoka
Projekt je sufinanciran od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. 
Zajedno čuvamo okoliš – sufinancirano sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

NEWSLETTER

Klikom na gumb dajete suglasnost za primanje novosti Pokreta Otoka te se slažete s politikom privatnosti.
magnifiercrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram