UŠTEDI ENERGIJU
May 21, 2022

OTOCI - Program razvoja otoka 2022.

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije i u 2022. godini nastavlja provoditi Program razvoja otoka pružajući podršku malim kapitalnim projektima kojima se želi unaprijediti kvaliteta života na otocima

Obuhvat Programa odnosi se na sve naseljene otoke Republike Hrvatske koji se nalaze na području šest obalno-otočnih županija kojima otoci teritorijalno i administrativno pripadaju i to: Primorsko-goranske, Ličko-senjske, Zadarske, Šibensko-kninske, Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko-neretvanske županije - prenosi razvoj.gov.hr

Odluku o odabiru projekata koji će se financirati u 2022. godini pronađite OVDJE.

 

PROVEDBA PROGRAMA

Program se provodi putem Javnog poziva za dostavu prijedloga projekata razvoja otoka u 2022. kojim se sustavno nastoje umanjiti regionalne razvojne nejednakosti, uvažavajući i potičući specifičnosti svakog pojedinog otoka Republike Hrvatske.

Provedbom Programa nastoji se pružiti podrška infrastrukturnim projektima na području otoka, malim kapitalnim projektima koji ne udovoljavaju uvjetima odnosno nemaju mogućnost financiranja iz drugih izvora, programa ili EU fondova, a odnose se na izgradnju, rekonstrukciju, obnovu i adaptaciju komunalne, društvene, javne, poduzetničke i/ili turističke infrastrukture te na građevine iz područja zaštite okoliša, energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije.

Ministarstvo je 20. siječnja 2022. objavilo Javni poziv za dostavu prijedloga projekata za Program razvoj otoka u 2021. koji je bio otvoren do 15. veljače 2022.

 

ODOBRENI PROJEKTI

Uprava za otoke, ustrojstvena jedinica MRRFEU nadležna za provedbu Programa, obavila je administrativnu provjeru i bodovanje prijavljenih projekata u skladu s kriterijima koji su bili sastavni dio Programa i Javnog poziva. Nakon čega je Povjerenstvo za odabir projekata dodatno vrednovalo projekte i ministrici dostavilo Prijedlog odabira projekata koji je usvojen dana 12. svibnja 2022. te je ministrica donijela Odluku o odabiru projekata Programa kojom se odobrava financiranje 56 prihvatljivih projektnih prijava.

Ukupna vrijednost financiranja projekata Programa u 2022. iznosi 17,6 milijuna kuna nacionalnih sredstava Državnog proračuna Republike Hrvatske.

 

__________
Izvor: razvoj.gov.hr
Naslovna fotografija:

Projekt je sufinanciran od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. 
Zajedno čuvamo okoliš – sufinancirano sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

NEWSLETTER

Klikom na gumb dajete suglasnost za primanje novosti Pokreta Otoka te se slažete s politikom privatnosti.
magnifiercrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram