UŠTEDI ENERGIJU
February 13, 2019

OTOČKA IZLOŽBA - Crta koja spaja

Alma Božanić Čače odrasla je u Komiži no život ju je kao i mnoge druge odveo u grad. Njezina ljubav prema otoku ostala je snažna i prisutna u njenim umjetničkim izražavanjima. Posjetite stoga njenu izložbu “Crta koja spaja” u jugoistočnoj kuli Dioklecijanove palače u Splitu. Izložba se može razgledati do 22. veljače u vremenu od 11:00-14:00 svim danima osim ponedjeljka.

točka
Alma je završila Školu za primijenjenu umjetnost i dizajn, diplomirala na Umjetničkoj akademiji u Splitu 2001. Godine. Priredila je šesnaest samostalnih izložbi, a sudjelovala je na petnaest skupnih izložbi. Autorica je nekoliko plakata i kataloga, kustos za tri skupne izložbe. Bila je voditeljica nekoliko likovnih radionica za djecu i odrasle. Član je udruge Kultura Split i HULU Split, ima status samostalnog umjetnika.

Izložbom „Crta koja spaja“ Alma Božanić Čače predstavlja svoje recentne radove – crteže akrilom na papiru srednjeg i velikog kvadratnog formata od cca 30x30 cm do cca 120x120 cm. Karakteristično za ovu autoricu jest da ona crtež nastoji „očistiti“ svođenjem na bitno i osnovno kako bi na taj način bez pretjerane deskripcije na (kako sama kaže) nestalnu površinu života iz dubine i vlastite nutrine crtežom iznjedrila ono što osjeća kao suštinsko, postojano i kontinuirano emitiranje životne energije koja svojim stalnim transfiguracijama izmiče samo jednoj definiciji.

Malo dojmova s otvaranja izložbe prenosimo u fotogaleriji by Žaklina Antonijević:

 

 

 

Projekt je sufinanciran od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. 
Zajedno čuvamo okoliš – sufinancirano sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

NEWSLETTER

Klikom na gumb dajete suglasnost za primanje novosti Pokreta Otoka te se slažete s politikom privatnosti.
magnifiercrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram