Otočna Eko Platforma: Online radionica o napuštenim poljoprivrednim parcelama i kućama na otocima

Objavio: Pokret Otoka - 25.10.2023. - Vrijeme čitanja: 2min

Radionica će se održati sutra, 26.10. s početkom u 17:00

Vela Luka, Blato, i Orebić, tri mjesta koja čine srce otočkog života, udružila su snage kako bi pokrenula inovativni projekt pod nazivom Otočna Eko Platforma.

U sklopu ovog projekta, organiziraju online radionicu koja će se održati 26. listopada 2023. s početkom u 17:00 sati. Inicijatori projekta su Udruga Novi otok iz Vela Luke, Atento iz Blata i Miro iz Orebića, udruženi u zajedničkom cilju revitalizacije napuštenih poljoprivrednih parcela i kuća na otocima.

Radionica će se fokusirati na identifikaciju problema vezanih uz napuštene poljoprivredne parcele i kuće na otocima. Kroz interaktivni dijalog, sudionici će imati priliku razmotriti izazove s kojima se suočavaju otočki prostori te istražiti mogućnosti za aktivno sudjelovanje građana i udruga civilnog društva u rješavanju ovog pitanja.

Radionica će se održati putem online platforme, pružajući priliku sudionicima da se pridruže bez obzira na fizičko mjesto. Prijave za sudjelovanje šalju se putem e-maila udruge Novi otok na adresu noviotok@gmail.com. Nakon prijave, sudionicima će biti dostavljena lozinka koja će im omogućiti pristup online radionici.

PROGRAM RADIONICE pogledajte OVDJE.

Izvor: Udruga Novi otok

Foto: Image by Fabien – Pixabay Ambassador from Pixabay