OTOČNI DIJALOG: “Energetska učinkovitost i održiva gradnja: Put ka zelenijoj budućnosti”

Objavio: Pokret Otoka - 16.11.2023. - Vrijeme čitanja: 2min

Sa zadovoljstvom vas pozivamo na Otočni dijalog posvećen ključnim temama koje oblikuju budućnost energetske obnove i energetske održivosti.

Dijalog će se održati u srijedu, 22. studenog 2023. godine, od 19:00 do 20:30 sati, a možete ga pratiti live na Facebook stranici Pokreta Otoka.

U dijalogu pod nazivom “Energetska učinkovitost i održiva gradnja: Put ka zelenijoj budućnosti”, okupit ćemo stručnjake, inovatore i entuzijaste iz područja arhitekture, graditeljstva i održivosti kako bismo istražili inovativne pristupe i najnovija dostignuća u ovim područjima.


Ovaj Otočni dijalog pružit će platformu za dubinsku raspravu o ključnim aspektima:

  • Energetska učinkovitost: Kako optimizirati potrošnju energije u građevinskim projektima i smanjiti ekološki otisak?
  • Prirodni materijali u gradnji: Prednosti korištenja prirodnih materijala poput slame, drveta, gline i kamena u gradnji.
  • Zeleni krovovi: Utjecaj zelenih krovova na energetsku učinkovitost i okoliš.
  • Energetski certifikati: Njihova uloga u promicanju održive gradnje i poticanju inovacija.
  • Energetska obnova višestambenih zgrada: Izazovi, prilike i benefiti energetske obnove u urbanim područjima.
  • Sufinanciranje Energetske Obnove: Mogućnosti financiranja za projekte energetske obnove.

Očekujemo zanimljive prezentacije i interaktivne diskusije koje će otkriti nove perspektive i prilike za stvaranje okolišno osviještenih urbanističkih i građevinskih rješenja.

Otočni dijalog održava se u sklopu projekta “Energetska tranzicija otoka (ETO)” i financiran je sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Partneri i financijeri projekta su Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU, Splitsko-dalmatinska županija, Općina Lumbarda, Grad Cres, LAG 5, Maslina Resort, Forte Solar d.o.o.