Otok Cres postaje “otok čuda”

Objavio: Martin Tuđen - 28.06.2024. - Vrijeme čitanja: 3min

Od 28. lipnja do 30. lipnja, na Cresu, održava se manifestacija koja je spoj kulturno-umjetničke manifestacije i konvencije fantastike.

Isle of Wonders – Cres” jedinstvena je manifestacija koja će po prvi puta biti održana u gradu Cresu i njegovoj okolici od 28. do 30. lipnja 2024. godine. Ovaj događaj predstavlja spoj kulturno-umjetničke manifestacije, konvencije ljubitelja fantastike i festivala oživljene povijesti, te nudi raznolike aktivnosti za sve uzraste.

Ispunjen program i mnoge aktivnosti

Posjetitelji će moći uživati u društvenim igrama, mačevanju, streličarstvu, bojanje figura i radionicama izrade rukotvorina. Festival će biti ispunjen koncertima i performansima koji donose melodije iz omiljenih fantastičnih svjetova. Također tu će biti prilika i za istraživanje izložbi inspiriranih fantastikom.

Dodatno, posjetitelji će moći odmjeriti svoje znanje u Pub kvizovima i uživati u atraktivnom Cosplay natjecanju. Ovaj događaj obećava bogat program i nezaboravno iskustvo za sve ljubitelje fantastike i povijesti.

Lokacije događaja po Cresu i okolici

Cres će dobiti novu, atmosferičnu dimenziju nadahnutu fantastikom, poviješću, folklorom i glazbom. Cijela manifestacija odvijat će se na brojnim znamenitim lokacijama širom grada: Creskoj Kuli, palači Moise, uskim uličicama starog grada, slikovitim trgovima i razvedenoj rivi.

Organizatori iz udruge Realms Long Forgotten najavljuju da će se Cres pretvoriti u epicentar fantasy-ja i magije, gdje će gradska jezgra na svakom koraku biti transformirana u čarobno mjesto iz mašte. Isle of Wonders – Cres započet će predstavom u pokretu. Točnije, iskrcavanjem vitezova u cresku luku koji će se kretati kroz grad i simbolički osloboditi znamenitu Cresku kulu od patuljaka i razbojnika.

Poznati gosti

Ovaj događaj ugostit će Kierana Larwooda, omiljenog autora među djecom i ljubiteljima fantastike, koji će dijeliti svoje priče i inspiracije za pisanje. Na Cres dolazi i Jed Brophy, poznat po ulogama u serijalima Gospodar prstenova, Hobbit i Rings of Power. Oni će sudjelovati na panelima i odgovarati na pitanja posjetitelja.

Francesco Cavalieri, poznat po glasu i glazbi koja oživljava epske avanture patuljaka, zabavljat će publiku svojim nastupom. Među online gostima bit će Christopher Paolini, koji će dijeliti svoje iskustvo stvaranja bogatih svjetova, i Robin Hobb, koja će pružiti uvide o gradnji likova i svjetova

Svatko može pronaći nešto za sebe

“Bez obzira jeste li dugogodišnji fan fantastike, umjetnik koji traži inspiraciju, posjetitelj koji želi uživati u drugačijem sadržaju; Isle of Wonders – Cres je mjesto gdje će svatko pronaći nešto za sebe. Želimo da djeca i odrasli tih dana zaborave na probleme, na mobilne i televizijske ekrane i kroče u svijet mašte, vrate se u svijet knjiga i društvenih igara”, poručuju organizatori iz udruge Realms Long Forgotten.

Isle of Wonders – Cres će se odvijati uz ulaznice koje su dostupne po cijeni od 39 eura. Ulaznice omogućuju pristup zatvorenim dijelovima programa te po creskoj starogradskoj jezgri gdje će program biti besplatan za sve posjetitelje.

Za više informacija, ovdje možete posjetiti službenu web stranicu Isle of Wonders. Također, informacije se mogu pronaći i na Instagram profilu događaja.

Ulaznice možete pronaći ovdje.

________________________________

Izvor: Turizmoteka.hr

Naslovna fotografija: Image by Barbara from Pixabay