OTOK PAG – Novalja je dobila novu ribarsku luku

Objavio: Martin Tuđen - 20.03.2024. - Vrijeme čitanja: 1min

U gradu Novalji svečano je otvorena “nova-stara” ribarska luka. Ovaj projekt dio je vizije Grada Novalje da unaprijedi živote svojih građana, te potakne cjelokupni razvoj.

Projekt obnove i izgradnje ribarske luke dovršen je u skladu s vremenskim planom i vrijedan je 4,77 milijuna eura. Sada, luka u Novalji može primiti čak 31 ribarsko plovilo dužine do 20 metara. Ribari će novom infrastrukturom biti zaštićeniji od vjetra te imati bolje uvjete za iskrcaj ribe.

S obnovljenom lukom, otvorena je i Primorska ulica u kojoj su radovi bili vrijedni 6 milijuna eura. Ulica je pretvorena u cestu koja vodi do središta grada.

Gradonačelnik Ivan Dabo naglasio je kako je ovaj projekt kamen temeljac za budućnost Novalje. Istaknuo je kako će Grad usmjeriti resurse iz EU fondova kako bi stvorio bolje životne uvjete za domicilno stanovništvo te ubrzao gospodarski, ribarski, pomorski i poljoprivredni razvoj. Isto tako, spomenuo je i važnost sinergije i suradnje lokalne samouprave s Vladom Republike Hrvatske.

Na svečanom otvorenju u Novalji, prisutni su bili i ministar prometa i infrastrukture Oleg Butković te ministrica poljoprivrede Marija Vučković.

____________

Izvor: Morski.hr

Naslovna fotografija/fotografije: Morski.hr/Grad Novalja