OTOK PAŠMAN – Financijska sredstva za sanaciju plaže u Tkonu

Objavio: Martin Tuđen - 21.03.2024. - Vrijeme čitanja: 2min

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture odobrilo je sredstva za sanaciju plaže Vruljice u Tkonu. Projekt obnove bi trebao početi prije turističke sezone i biti završen do kraja godine.

U utorak, 19. ožujka, državni tajnik pri Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture Josip Bilaver uručio je ugovor vrijedan sto tisuća eura načelniku općine Tkon Anđelu Palaškovu. Ovaj Ugovor o sufinanciranju pomorskog dobra u općoj uporabi trebao bi financijski poduprijeti cjelokupni projekt vrijedan tristo tisuća eura.

Dio projekta će se financirati iz općinskih sredstava

Općina Tkon prethodno je prijavila projekt “Uređenje istočnog dijela plaže Vruljice” na Javni poziv Ministarstva mora, prometa i infrastrukture. Projekt posjeduje sve građevinske dokumente, a u tijeku je i javna nabava. Načelnik općine Palaškov smatra kako bi radovi trebali započeti prije početka turističke sezone.

“Plan je da započnemo prije, a nastavimo nakon turističke sezone i završimo do kraja godine. Odobrena su sredstva u iznosu od 100. 000 eura, a procijenjena vrijednost projekta iznosi i više od 300.000 eura pa će se dio financirati iz općinskih sredstava”

Antun Palaškov, načelnik općine Tkon

U sklopu posjete Tkonu, Državni tajnik Bilaver obišao je mjesta koja će se obnoviti financijskom potporom ministarstva. Također, predstavnicima ministarstva predstavljeni su i planirani projekti Općine Tkon koji će potencijalno biti prijavljeni na nadolazeće natječaje.

____________

Izvor: Morski.hr

Naslovna fotografija: Image by H. Hach from Pixabay