Otvoren sveučilišni Studij energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora

Objavio: Pokret Otoka - 03.10.2023. - Vrijeme čitanja: 2min

Na preddiplomskom sveučilišnom Studiju energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora u Šibeniku danas je započela nova akademska godina 2023./2024. Tim povodom održan je uvodni sat za 11 brucoša ovog jedinstvenog studijskog programa Sveučilišta u Zagrebu koji zajedničkim snagama vode dva najjača tehnička fakulteta u zemlji, Fakultet elektrotehničke i računarstva (FER) i Fakultet strojarstva i brodogradnje (FSB), a sve uz financijsku potporu Grada Šibenika.

Uz voditelja Studija prof. dr.sc. Bojana Trkulju, dobrodošlicu studentima poželio je i zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta.

„Kao nekadašnjem studentu FER-a jako dobro mi je poznat način predavanja profesora i mogu vam kazati da ste odabrali izvrstan studij. Posrijedi je studij budućnosti koji se bavi temama koje su danas izuzetno aktualne. Već osam godina Grad Šibenik stoji iza Studija energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora, a potporu ćemo mu pružati i dalje dok god postoji interes i kvalitetan program sveučilišne zajednice“, istaknuo je ovom prilikom zamjenik gradonačelnika te brucošima poželio mnogo uspjeha u stjecanju budućeg akademskog zvanja.

Okupljene studente prigodnim riječima pozdravio je i izvanredni profesor na Fakultetu strojarstva i brodogradnje, dr.sc. Goran Krajačić, a potom je voditelj Studija održao predavanje o funkcioniranju i uvjetima studiranja.

„Veselimo se što ćete naše dvorane ispuniti svježim radnim entuzijazmom. Naši profesori vrhunski su stručnjaci u svojem području, pomno odabrani za vas i ovaj jedinstveni sveučilišni studij. Pozivamo vas da zajedno s njima razvijete svoj puni potencijal i pridonesete pozitivnim promjenama u našem društvu“, poručio je voditelj Studija Bojan Trkulja.

Grad Šibenik u svom proračunu za sufinanciranje dislociranog sveučilišnog Studija energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora izdvaja 313.500,00 €.

Uvodni sat za studente prvih godina preddiplomskih stručnih studija danas će biti održan i na Veleučilištu u Šibeniku gdje će novu generaciju studenata pozdraviti dekan dr.sc. Ljubo Runjić u sklopu manifestacije Tjedan brucoša.

Izvor: Šibenik.hr

Fotografije: Šibenik.hr