Otvorene prijave za fotonatječaj ‘VOLIM TO PLAVO MORE’ portala ‘Glas otoka’

Objavio: mirna.dalic@islandmovement.eu - 01.08.2020. - Vrijeme čitanja: 2min

Portal Glas otoka po šesti put, organizira fotonatječaj pod nazivom “Volim to plavo more”, a tekst poziva prenosimo u cijelosti:

“Veliki značaj fotografiji pridaje portal Glas otoka od prvoga dana svoga postojanja. Ona je sjajan način prezentacije priče nekog otoka, stoga kroz godinu organiziramo fotonatječaje kako bi povezali stanovništvo otoka i tako kreirali jednu zajedničku sliku otočne Hrvatske.

Do sada smo na svih pet fotografskih natječaja imali sjajan odaziv, a sve fotografije, pobjednike i trenutni bodovni poredak možete pogledati u našoj rubrici “Svjetlopis“. Pobjednički radovi sa svakog natječaja krasit će godišnji kalendar za 2021. godinu, a sudionici će dobiti i prigodne zahvalnice i oni najbolji priznanja. Također će se krajem godine glasovima čitatelja birati najbolja od najboljih. Kako bi ste se i vi pronašli među njima, a možda i pobijedili na nekom od natječaja, dovoljno je pratiti nas na Facebook stranici “Glas otoka” i prijaviti fotografiju putem adrese e-pošte glasotoka@gmail.com. Dozvoljeno je prijaviti jednu do dvije fotografije, a sudjelovati mogu svi – profesionalci i amateri koristeći profi fotoaparat, mobitel ili dron.

Nakon što smo objavili rezultate s posljednjeg foto natječaja “Sreća je na otoku” i najavili sljedeći s morskom temom, u ovom tekstu donosimo nekoliko prijedloga koje motive i tehniku koristiti. S obzirom kako se nalazimo u drugoj polovini ljetne turističke sezone, sada je najbolja prilika da nam u fokusu bude naše lijepo plavo more pa smo natječaj nazvali “Volim to plavo more”. Koliko vi volite more pokažite nam u svojim radovima. Pri odabiru motiva koristite se minimalizmom (nekada je malo zapravo puno) i pravilom trećine. Neka more predvladava u slici, a ideje nastojte dobiti u fotogaleriji na portalu. Dakle, prolazi sve što ima veze s morem, od plovila do kupača ili podvodnog svijeta. Također jedna od boljih opcija je uslikati refleksiju ili možda mirno more u zalasku. Svakako budite maštoviti i kreativni te nam svoje radove šaljite zaključno s 1. rujna kada će proslavljeni fotografi Sandro Puncet i Maja Kraljik ponovno odlučiti pobjednika ili pobjednicu.”

__________
Izvor: Glas otoka
Fotografija: Asja Bernetić