PAG – 5. Sajam otočnih proizvoda „Od Luna do Fortice“

Objavio: mirna.dalic@islandmovement.eu - 29.07.2022. - Vrijeme čitanja: 2min

U organizaciji udruge Volim Vlašići u nedjelju, 31. srpnja 2022. godine u Vlašićima na otoku Pagu održat će se 5. Sajam otočnih proizvoda „Od Luna do Fortice“ s početkom u 20 sati

U Vlašićima će se okupiti lokalni proizvođači, OPG-ovi, nositelji HOP oznake, tvrtke, obrti, udruge i zadruge s otoka Paga kako bi posjetiteljima prezentirali otočne proizvode, gastro ponudu te bogatu kulturno-povijesnu i tradicijsku baštinu (stare napjeve, recepte, alate, zanate i običaje).

 

„Od Luna do Fortice“

„Nakon dvije godine pauze ponovo organiziramo manifestaciju na kojoj će se predstaviti 20 otočnih proizvođača i izlagača s otoka Paga, a domaći i strani posjetitelji moći će uživati u vrhunskim proizvodima i gastronomskim delicijama; siru, vinu, medu, slasticama, školjkama i ribi te kupiti originalne paške suvenire od maslinovog drva, aromatičnih i ljekovitih biljaka, nabaviti prirodnu kozmetiku, naučiti plesti vršice od žukve, gledati kako vrijedne paške čipkarice šiju pašku, a vlašićanke češljaju i predu vunu. Nadalje, upoznat će se sa tradicijom i običajima otoka Paga te se zabaviti i zaplesati uz klapsku pjesmu u izvedbi klape Sol. Ovim putem zahvaljujemo pokroviteljima na financijskoj potpori, svim općinama, gradovima i turističkim zajednicama s cijelog otoka Paga te Udruzi poslovni klaster ‘Hrvatski otočni proizvod’ – HOP i Zadarskoj županiji koji su prepoznali naš projekt i bez kojih ova manifestacija ne bi bila moguća.“ – rekla je Ana Žunić, predsjednica udruge.

 

 

Vidimo se u Vlašićima, u nedjelju, 31.7. s početkom u 20 sati. Bit’ će ića, pića i vesele pisme! poručuju organizatori iz udruge Volim Vlašići.

 

__________
Autor: Anan Žunić
Naslovna fotografija: Ana Žunić