Pag: Aktivnosti na otvorenom kao odličan primjer razvoja turizma

Objavio: Martin Tuđen - 05.05.2024. - Vrijeme čitanja: 2min

Pag Summer Outdoor je program otoka Paga koji se usredotočuje na ponudu outdoor aktivnosti. Planirani program trajat će preko pet mjeseci.

Portal hrturizam.hr u sklopu svojeg hrturizam espresso serijala nastoji prenijeti razmišljanja o održivom turizmu diljem cijele Hrvatske. Cilj projekta je skupiti 100 epizoda koji donose stajališta različitih sudionika.

Ovog puta prenose priču s otoka Paga. U svojem razgovoru za portal, Marina Šćiran, direktorica TZ Novalje, istaknula je važnost održivog turizma.

Važnost pred i post-sezone

Šćiran posebno ističe događaje koji se održavaju za vrijeme predsezone i nakon ljetnog turističkog booma. Oni kalendarski rasterećuju samu sezonu i pobuđuju nove motive za dolazak na turističke destinacije.

Shodno tome, Pag Summer Outdoor pokazatelj je pohvalne prakse. On se ove godine proteže kroz pet mjeseci. Autor članka na portalu, Goran Rihelj, ističe kako je program otoka Paga najbolji primjer kako se razvija outdoor turizam.

Mnogo uključenih sudionika

Biciklizam, penjanje, trail i kajak su četiri aktivnosti koje će biti ponuđene kroz različite manifestacije. Portal prenosi kako sliku upotpunjuju odlična gastronomska ponuda, vrhunski smještaj i autohtone priče.

U cijelu priču uključeni su licencirani vodiči, treneri i lokalna turistička DMC agencija. Tijekom godine se održavaju i razne sportske manifestacije. U njih se ubraja i nedavno najavljeni Cro Race koji će se održati nakon ljeta.

Program traje od travnja do rujna

Nedavno je objavljen i cjeloviti raspored programa Pag Outdoora za 2024 na hrvatskom i engleskom jeziku, dok se aktivnosti protežu od travnja do rujna.

U sklopu projekta educirani su vodiči za aktivni turizam, određene su smjernice za razvoj biciklističkih i trail staza i izrađen je vizualni identitet. Također su dodijeljeni certifikati Pag Bike&Bed iznajmljivačima koji su se specijalizirali za prihvat biciklista, uređuje se infrastruktura, te je postavljena web stranica programa.

_______________________________

Izvor: hrturizam.hr/Goran Rihelj

Naslovna fotografija: Image by Milada Vigerova from Pixabay