UŠTEDI ENERGIJU
July 22, 2021

PAG - Izložba o istraživanju i zaštiti morskih kornjača

U Gradskoj knjižnici Novalja može se razgledati mobilna izložba Hrvatskoga prirodoslovnog muzeja, koordinatora europskog projekta o istraživanju i zaštiti morskih kornjača

.

Izložba je postavljena pod nazivom: “Zajedničke akcije za poboljšanje statusa zaštite i očuvanja populacija morskih kornjača Europske unije-Life Euroturtles”.

Riječ je o projektu istraživanja i zaštite morskih kornjača Jadranskoga i Sredozemnog mora, glavate i zelene želve. S ciljem podizanja svijesti javnosti o njihovoj ugroženosti i potrebi zaštite. U projektu sudjeluju partneri iz šest zemalja Europske unije – Hrvatske, Italije, Slovenije, Grčke, Cipra i Malte.

Izložba sadrži niz zanimljivih fotografija i tekstova na hrvatskom jeziku, a dostupne su i brošure na engleskom jeziku. Izložba se može razgledati do 29. srpnja u čitaonici Gradske knjižnice Novalja. Dio izložbe je namijenjen i djeci kojima je na raspolaganju edukativni i zabavni materijal o morskim kornjačama, a svi njihovi kreativni radovi biti će izloženi.

Projekt sufinancira Europska unija, a podržavaju ga Grad Zagreb i Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja RH.

Više o projektu saznajte na poveznici euroturtles.eu ili Facebok stranici LifeEuroturtles.

 

 

___________
Izvor: glasotoka.hr
Naslovna fotografija: Pexels.

Projekt je sufinanciran od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. 
Zajedno čuvamo okoliš – sufinancirano sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

NEWSLETTER

Klikom na gumb dajete suglasnost za primanje novosti Pokreta Otoka te se slažete s politikom privatnosti.
magnifiercrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram