PAG – Održana eko akcija “Za čisti Pag”

Objavio: mirna.dalic@islandmovement.eu - 19.06.2022. - Vrijeme čitanja: 2min

U organizaciji Čistoće Pag d.o.o. i Turističke zajednice Grada Paga u petak je u gradu Pagu održana ekološka akcija pod nazivom “Za čisti Pag”

U eko akciji “Za čisti Pag” sudjelovalo je više od 150 učenika iz paške osnovne i srednje škole. Na startnoj je poziciji bilo veselo i radno. Nakon podjele rukavica, kapa i vode, djeca su u grupama s vodičem prolazila zadanim rutama. Počišćeni su predjeli Prosika, Lokunja i cesta prema Starom gradu – prenose Grad Pag i TZ Pag.

.
Nakon odrađene rute sudionici eko akcije okrijepili su se sendvičima i voćem, a sve su ih pozdravili gradonačelnik Paga Ante Fabijanić i paški župnik don Božo Barišić.

“Zahvaljujemo ravnateljicama i profesorima Osnovne škole “Jurja Dalmatinca” i Srednje škole “Bartola Kašića” na izvrsnoj suradnji. Zahvala ide i Gradskom društvu Crvenog Križa Pag te ekipi iz outdoor tima koji su nam se pridružili i pomogli u organizaciji. Najveća zahvala ide našim prekrasnim mladim ljudima koji svojim doprinosom i sudjelovanjem na ovakvim događajima čine dobro za svoj Grad. Sretni smo i ponosni na naše mlade koji svojim primjerom pokazuju što znači voljeti svoj grad” izjavile su organizatorice Eko akcije Ana Bukša, direktorica Čistoće Pag i Vesna Karavanić, direktorica Turističke zajednice Grada Paga koje najavljuju daljnju suradnju i nove eko akcije.

U ovoj akciji prikupljeno je preko 850 kilograma smeća koje su djelatnici Čistoće Pag zbrinuli na odlagalištu.

Suradnici i sponzori eko akcije “Za čisti Pag” su Gradsko društvo Crvenog Križa Pag, Pag II d.o.o., Komunalno društvo Pag d.o.o. Lorenco Pag d.o.o. i Festini tours.

.

__________
Izvor: Grad Pag i TZ Pag
Naslovna fotografija: Eko Pag