PAG – Predstavljanje grada Paga u mađarskom Semelju

Objavio: mirna.dalic@islandmovement.eu - 02.04.2022. - Vrijeme čitanja: 2min

Prošlog vikenda grad Pag se predstavio u mađarskom gradu Semelju, uz pašku čipku, prezentaciju proizvoda otoka Paga te nastup KUD-A Družina

U predvorju Hrvatsko – mađarske kuće u Semelju otvorena je prekrasna izložba paške čipke koja je organizirana posredstvom Hrvatske samouprave Mišljena – prenosi Ana Žunić Pag.

.
Predstavljanje paške čipke

U nazočnosti velikog broja uzvanika izložbu je otvorio predsjednik Hrvatske samouprave Semelja Mišo Šarošac. Nazočnima se obratio i načelnik Semelja József Kumli, a direktorica Turističke zajednice grada Paga Vesna Karavanić upoznala je goste sa vrijednošću paške čipke i njenim nastajanjem.

Uz izložbu paške čipke izložene su fotografije članova Foto kluba Pag u sklopu Izložbe „Ćutin otok svoj“. Otvaranje su uljepšali članovi KUD-a Družina obučeni u živopisnu pašku nošnju, čipkarice koje su prezentirale šivanje paške čipke i članovi Mješovitog pjevačkog zbora „Karašica“ iz Katolja.

 

 

U predvorju Hrvatsko – mađarske kuće bili su izloženi i promo materijali grada Paga te Paške sirane

Drugog dana boravka u Semelju organizirano je gastro natjecanje i prezentacija proizvoda, pa je tako Pag osvojio dva druga mjesta i to za najljepšu narodnu nošnju i najbolju rakiju.

Manifestaciji su bili nazočni veleposlanik RH Mladen Andrlić, generalni konzul RH u Mađarskoj Drago Horvat, članovi mađarskog Parlamenta, predstavnici Hrvatske samouprave i mnogi drugi uvaženi gosti. Jasna Magaš predstavljala je Grad Pag kao predsjednica Gradskog vijeća, ali i kao paška čipkarica. Članove KUD-a Družina predvodio je njihov predsjednik Franći Bukša Beli, a Foto klub Pag je predstavio predsjednik Elvis Šmit.

__________
Izvor: Ana Žunić Pag
Naslovna fotografija: Elvis Šmit