PAG – Projekt Pag Outdoor

Objavio: mirna.dalic@islandmovement.eu - 09.04.2021. - Vrijeme čitanja: 2min

Turistička zajednica Grada Paga nastavlja s probijanjem, trasiranjem, čišćenjem i uskoro markiranjem novih staza na svom području koje će biti uključene u projekt Pag Outdoor

“Pag Outdoor, dvije nove, fantastične staze čije uređenje financira Turistička zajednica Grada Paga radi Alan Crljenko, paški planinar i zaljubljenik u prirodu. Čovjek koji poznaje svaki kutak našeg prekrasnog otoka. Nastavili smo našu odličnu suradnju započetu prije dvije godine kada je trasirana hiking staza od Lokve na Ledeniku do sv. Kvirina.

U međuvremenu su otočne turističke zajednice pokrenule zajednički projekt Pag Outdoor. Ovo trasiranje staza se izvrsno uklopilo u naše planirane aktivnosti. Sve tri staze će imati zajedničko ime Druga strana Mjeseca. Sam naziv ne trebamo posebno obrazlagati”, rekla je Vesna Karavanić, direktorica TZG Paga.

“Nakon dvije godine i završetka prve hiking staze, došlo je vrijeme da se kod grada Paga izgrade dvije nove staze na Ledeniku, jednom od najljepših i najatraktivnijih dijelova otoka Paga. Jedna će ići kružno oko Punte Mikule, a druga do uvale Veli Zaton. Sretan sam što će staze do polovine lipnja biti trasirane, probijene, očišćene i markirane.

Na ovaj način ovaj dragulj paške prirode uskoro će biti dostupan svima koji u njemu žele uživati. Ujedno bi morao ostati onakav kakvim ga je priroda stvorila. Stoga apeliram na svijest svih budućih posjetitelja, a i nadležnih, da se ovaj fascinantan dio otoka očuva u svom izvornom, prirodnom obliku”, rekao je Alan Crljenko.

S njegovom konstatacijom složio se Martin Čotar, naš proslavljeni hrvatski biciklist, koji je potvrdio da su staze predivne uz fascinantan pejzaž. Naglasio je kako je jako je bitno očuvati sve da se ne uništi, da ostane prirodna ljepota kakva je sada. Valja podsjetiti da je projekt Pag Outdoor rezultat udruživanja turističkih zajednica otoka Paga, a prepoznat je i od strane Ministarstva turizma i sporta.

 

 

__________
Izvor: glasotoka.hr
Naslovna fotografija: Unsplash.