Četvrti međunarodni polumaraton u Novalji na otoku Pagu održat će se 01. svibnja 2019., a ono što ovu utrku čini posebnom je atraktivna i zahtjevna staza od 21 kilometar koja spaja ribarsko mjesto Lun i turističko središte Novalju.

Naime, trasa ove zanimljive cestovne utrke ide preko otoka te trkačima pruža kompletan i prekrasan doživljaj Paga s pogledom na more, stoljetne maslinike i veličanstveni Velebit. Što bi moglo biti bolje za trkače nego da prožive svoju strast za trčanjem u prekrasnoj otočnoj prirodi?

I ove godine četvrto izdanje polumaratona ima bogati program, a poklapa se i s prvomajskim praznikom, što trkačima i njihovim obiteljima omogućava spajanja godišnjeg odmora između 27.04. do 05.05.2019.
.

.
Start polumaratona je u Lunu u 8.30 sati.

Na dan utrke u zoni cilja u Novalji, na glavnom gradskom trgu, priprema se veseli doček uz podjelu unikatnih medalja za sve sudionike, dodjelu bogatih nagrada na kvizu i ceremoniju za pobjednike. Trkači koji odaberu ‘Premium’ paket dobivaju uključenu Pasta Party večeru i turistički obilazak lunskog maslinika. Tako će na dan utrke u 06.50 sati organizatori trkače prevesti brodom do starta, a u slučaju lošeg vremena autobusom.

– U periodu kada na Pag rijetko koji turist zaluta, ovaj iznimni sportski događaj u Novalju dovodi goste iz Slovenije, BiH, Njemačke, Švedske, Austrije, Italije, Južne Koreje, Kanade i drugih zemalja. Na tu činjenicu smo iznimno ponosni, kažu organizatori i dodaju da je ‘Run Croatia’ osnovana kako bi promovirala sport, zdrav način života i pobjednički duh – i to na način da surađuje sa sportskim institucijama i turističkim te trkačkim zajednicama, gradovima u Hrvatskoj i svijetu, kao i svim ostalim subjektima zainteresiranim za promociju sporta i pojedine turističke destinacije.

Registracija za sudjelovanje na 4. Medjunarodnom polumaratonu Lun-Novalja moguća je na ovoj poveznici.
.

Utorak, 30.04.2019.
.

  • Besplatan dermatološki pregled madeža za trkače i njihovu pratnju vode iskusni dermatolozi iz Udruge za prevenciju raka kože i ostalih bolesti kože “Zdravi pod suncem” izmedju 15 sati i 21 sat u Hotelu Loža, Novalja
  • Event na facebooku je OVDJE

__________
Izvor: Run Croatia
Fotografija: Run Croatia