PAG – Sudionici Pag Summer Outdoora očistili plažu Zaton

Objavio: mirna.dalic@islandmovement.eu - 18.09.2021. - Vrijeme čitanja: 2min

Cilj ovakvih akcija je ukazati na važnost očuvanja prirodnog okoliša čime bi se jedinstveni paški krajolik sačuvao te u narednim vremenima nastavio razvijati kao prava turistička atrakcija

Sudionici Pag Summer Outdoora ove su sezone paški heroji jer su samoinicijativno odlučili očistiti jednu od najljepših plaža na području grada i otoka Paga – plažu Zaton – prenosi Morski.hr.

Nakon odrađenih tura hikinga na Drugoj strani mjeseca, uz potporu Čistoće Pag d.o.o. i Turističke zajednice Grada Paga sudionici Pag Summer Outdoora su očistili od nagomilanog otpada jednu od najljepših plaža grada Paga.

.
Čistili su je od nagomilanog otpada nesavjesnih, sebičnih i, prije svega, neodgojenih pojedinaca koji još uvijek nisu shvatili da bacanje otpada u prirodu samo produljuje agoniju planeta ionako onečišćenog ljudskih djelovanjem

Otpad koji je prikupljen s plaže prevezen je brodom do gradske luke gdje su ga preuzeli djelatnici Čistoće Pag. Nakon čišćenja ovog otočnog obalnog dijela, ponovno su postavljene oznake na hiking stazi koje su nedavno razbacali i uništili također nesavjesni počinitelji.

Druga strana mjeseca ovog je ljeta bila najveći hit u outdoor aktivnostima na otoku Pagu kojeg je, zahvaljujući stručnom vođenju licenciranih vodiča, imao prilike upoznati veliki broj posjetitelja.

Eko akcija čišćenja ove predivne plaže i fantastične lokacije samo je početak ekoloških akcija koje će provoditi Čistoća Pag d.o.o. i volonteri uz potporu Turističke zajednice Grada Paga.

__________
Izvor: morski.hr
Naslovna fotografija: Pixabay.