Napokon je donesen Urbanistički plan uređenja plaže Zrće ( UPU ) ili točnije zone Zrće

 

Kako ističu iz grada Novalje, na sjednici Gradskog vijeća donesen je 14.04.2021. jedan od najvažnijih, urbanistički plan UPU zone Zrće.

Oko plaže Zrće već se godinama vode razni sporovi i možemo reći vlada nered, a sada je napokon doveden red s jasnim pravilima što se može, a što ne može, graditi na plaži sukladno UPU-u.

Radi se o izuzetno važnom i strateškom dokumentu o kojem ovisi budućnost Zrća, pa tako i Novalje kao turističke destinacije. Također, ovim dokumentom napokon će se uvesti reda i stabilizirati situacija na Zrću, te time stvoriti preduvjeti za održivi rast, kako samog Zrća, tako i Novalje.

Destinacije je puno širi pojam od samog Zrća, koliko god Zrće bilo značajno.

Zaključno, sasvim je jasno kako je svima u interesu održivi, planski i kvalitetni razvoj te da se Zrće i dalje razvija. Ali da se zna u kojem smjeru. Donošenjem UPU-a napravit će upravo taj korak, staviti Zrće u jedan održivi okvir s jasnim pravilima te usklađen s novim razvojem turističkim proizvoda usmjeren na aktivni odmor i gastronomiju. Dvije stvari koje su apsolutno spojive, dapače, to je jedini pravi smjer razvoja destinacije.

U konačnici, ne ulazeći u detalje UTU-a za Zrće, najvažnije je da od strane grada Novalje donesena jasna vizija budućeg razvoja Zrća. Bez obzira, bila ona loša ili dobra, no sada postoji okvir u kojem se jasno znaju pravila i red.

 

Više o urbanističkom planu na poveznici.

 

 

__________
Izvor: hrturizam.hr
Naslovna fotografija: Pixabay.