UŠTEDI ENERGIJU
June 1, 2021

PAG - Uređenje franjevačkog samostana u Starom gradu

Ostaci franjevačkog samostana, uz crkvu Marijina Uznesenja, nalaze se u Starom gradu na Pagu, mjestu na kojem se grad Pag nalazio od 10. do 15. stoljeća

.

U ostacima franjevačkog samostana uredit će se Interpretacijsko multimedijski centar. U sklopu centra bit će spavaonice, blagovaonica, prezentacijska multimedijska dvorana i razni drugi sadržaji.

Izrađena je projektna dokumentacija i dobivene su građevinske dozvole za obnovu i muzeološko uređenje tri kulturna dobra u sklopu projekta “Kulturna ruta putevima liburnskog, rimskog i hrvatskog nasljeđa Zadarske županije”.

Kulturna dobra obuhvaćena ovim projektom su ostaci franjevačkog samostana uz crkvu Marijina Uznesenja u Starom gradu na Pagu, Zavičajni muzej Benkovac i Rimska vila s mozaicima iz 1. stoljeća u gradu Ninu, piše Radio Pag.

Vrijednost projekta “Kulturna ruta putevima liburnskog, rimskog i hrvatskog nasljeđa Zadarske županije” je 5.230.860,80 kuna, od čega 72 % sufinancira Europski fond za regionalni razvoj.

Nositelj projekta je Zadarska županija, a partneri su Grad Benkovac, Grad Pag, Grad Nin i Zavičajni muzej Benkovac. Glavni cilj projekta je doprinijeti održivom društveno-gospodarskom razvoju Zadarske županije, valorizacijom kulturne baštine i njenom integracijom s kulturno-turističkom ponudom destinacije u svrhu poticanja razvoja malog i srednjeg poduzetništva te rasta zaposlenosti.

 

 

__________
Izvor: glasotoka.hr
Naslovna fotografija: Unsplash.

Projekt je sufinanciran od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. 
Zajedno čuvamo okoliš – sufinancirano sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

NEWSLETTER

Klikom na gumb dajete suglasnost za primanje novosti Pokreta Otoka te se slažete s politikom privatnosti.
magnifiercrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram