UŠTEDI ENERGIJU
July 14, 2022

PAG - Uređenje sportskog igrališta u Pagu

Grad Pag je preko Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije dobio 330 000 kuna za uređenje sportskog igrališta u Šimunima

Sredstva su namijenjena za izgradnju sportskog centra u Šimunima - prenosi radiopag.hr

"Grad Pag je pripremio svu dokumentaciju i ministarstvo nam je odobrilo sredstva, što nam je izuzetno drago, jer u Šimunima možemo napraviti sportsko igralište koje je u tom mjestu potrebno i za domaće stanovništvo, ali i za turiste u vrijeme turističke sezone," rekao je gradonačelnik Grada Paga Ante Fabijanić za Radio Pag.

 

Radovi će se odvijati u dvije faze

Sredstva za uređenje sportskog igrališta u Šimunima većim dijelom su osigurana iz fondova EU, a manjim dijelom iz državnog proračuna.

U prvoj fazi uredit će se zemljište, napravit će se podloga za igralište, postavit će se veći dio opreme i rasvjeta.

U drugoj fazi, igralište će se opremiti svim potrebnim sportskim rekvizitima, dodatnom opremom, uredit će se tribine za gledatelje i povećat će se broj rasvjetnih mjesta. Igralište će biti polivalentno i moći će se igrati nogomet, rukomet, odbojka i košarka. Radovi će početi u listopadu ove godine i trebali bi biti završeni do 31. ožujka iduće godine.

 

__________
Izvor: radiopag.hr
Naslovna fotografija: Pixabay

Projekt je sufinanciran od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. 
Zajedno čuvamo okoliš – sufinancirano sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

NEWSLETTER

Klikom na gumb dajete suglasnost za primanje novosti Pokreta Otoka te se slažete s politikom privatnosti.
magnifiercrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram