PAŠMAN – Interpretacijski centar ribarstva

Objavio: mirna.dalic@islandmovement.eu - 13.05.2021. - Vrijeme čitanja: 2min

Zgrada stare škole će se obnoviti i postati interpretacijski centar ribarstva te tako stvoriti dodatnu kulturno-turističku ponudu Ždrelca i cijele općine

.

Projekt “Rekonstrukcija i opremanje interpretacijskog centra ribarstva u Ždrelcu” financirat će se sredstvima iz fondova Europske unije temeljem natječaja FLAG “Lostura”, Mjera 3.1. “Stvaranje turističkih sadržaja povezanih s ribarstvom”.

Ukupna vrijednost radova iznosi skoro 1,7 milijuna kuna, a Općina Pašman je izvijestila da će se projekt u cijelosti financirati iz EU fondova.

Prema pisanju općinskog portala, u sklopu projekta će se rekonstruirati zgrada stare škole u Ždrelcu u interpretacijski centar ribarstva izvođenjem građevinskih, obrtničkih i instalaterskih radova, za što je već izrađen glavni projekt rekonstrukcije, a naknadno slijedi i opremanje interpretacijskog centra.

Osnovni cilj projekta je na inovativni način iskoristiti postojeći objekt i stvoriti dodatnu kulturno-turističku ponudu s ciljem očuvanja lokalne tradicije, kulturne vrijednosti i podizanja svijesti o lokalnom području te o njegovoj povezanosti s ribarstvom.

Formiranjem stalnog postava, kojim će se prezentirati ribarski alati, direktno će se doprinositi promociji ribarske baštine ovog kraja, a inovativnom prezentacijom kroz postavljanje multimedijalne opreme promovirat će se kulturna i prirodna baština područja.

 

 

__________
Izvor: glasotoka.hr
Naslovna fotografija: Pixabay.