Jednim od najvažnijih projekata za otok Pašman je most Pašman – kopno za koji je Općina Pašman u rujnu prošle godine dobila potporu Ministarstva mora, prometa i infrastrukture

 

Do kraja svibnja će biti završena studija predizvodljivosti za most Pašman – kopno koja razrađuje dva idejna rješenja povezivanja otoka s kopnom preko Pašmanskog kanala

Naručena je izrada studije predizvodljivosti koju financira Ministarstvo s iznosom od 700.000 kuna, a dokumentacija će biti završena do kraja svibnja.

Studija, koju izrađuje međunarodna tvrtka Ernst & Young Savjetovanje d.o.o., razrađuje dva idejna rješenja cestovnog povezivanja otoka s mostom preko Pašmanskog kanala.

Na kopnenoj strani most će biti povezan državnom cestom D8 s budućom obilaznicom Zadar – Pakoštane, a na samu obalu Pašmanskog kanala trasa izlazi na poziciji rta Tukljača.

Od kopna trasa ide prema otočiću Ričul udaljenom oko 400 m od obale te se nastavlja prema otoku Pašmanu prelazeći Pašmanski kanal u duljini od oko 1400 m. Na samom otoku Pašmanu trasa se dalje, preko čvorišta, nastavlja do državne ceste D110 te se na taj način most spaja s glavnom prometnicom otoka Pašmana i Ugljana.

 

 

__________
Izvor: otokpasman.hr
Naslovna fotografija: Pixabay.