UŠTEDI ENERGIJU
April 5, 2023

PAŠMAN - Projekt ''OtokBIZ'' predstavljen na Diadora TV-u

Projekt ''OtokBIZ'' udruge Modus Vivendi s otoka Pašmana predstavljen je u emisiji ''Pomalo'' Diadora televizije

Andreja Baraba i Ivana Medić, članice i predstavnice udruge Modus Vivendi koja tijekom 2023. godini na otoku Pašmanu provodi projekt ''OtokBIZ'', predstavile su projekt i njegove aktivnosti u emisiji ''Pomalo'' na Diadora TV-u.

Projekt ''OtokBIZ'' provodi se od 01. veljače do 01. prosinca na otoku Pašmanu. Vrijednost projekta je 4.463,20 EUR te je sufinanciran sredstvima Ministarstva za regionialni razvoj i fondove Europske unije.

.
Aktivnosti ''OtokBIZ'' projekta

''Ovim projektom želimo postaviti temelje za ostvarenje ciljeva našeg djelovanja kako bismo dugoročno osigurali podršku, edukaciju i povezanost poduzetnih žena na našem otoku te uspostavili i učvrstili suradnju i razmjenu iskustava sa udrugama s kojima dijelimo naše vrijednosti'' - naglašavaju iz udruge Modus Vivendi.

Partnerska udruga na projektu je i Udruga Žene za otok koja djeluje na području otoka Krka od 2017. godine. Udruga se primarno bavi educiranjem i osnaživanjem žena kako bi se one što aktivnije uključile u javni život i poduzetništvo. Projekti i događanja udruge prepoznati su od strane otočnih lokalnih samouprava, posebice Grada Krka, zatim Primorsko-goranske županije, ali i Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije.Široj javnosti najpoznatija je konferencija „Island Bussines Women“ koja se na Krku održava od 2021. godine.  Predsjednica udruge je predstavnica Laga Kvarnerski otoci i gradska vijećnica Jovana Čutul.

Dosad je u sklopu projekta organizirano nekoliko događanja, kao što su radionica ''Poznajem li svoje okruženje?'' koju je održala predsjednica Udruge Andreja Baraba, ali i radionica ''Identiteti žene u otočnom kontekstu'' koju je održala Ivana Medić. Ivana Medić aktivna je u otočkoj zajednici, a o njenom svestranom i nadahnjujućem karakteru i aktivnostima koje provodi na otoku razgovarali smo i u Pokretovom serijalu ''Žene pokreću otoke''.

Gostovanje u emisiji ''Pomalo'' pogledajte u nastavku...


.

Više informacija o projektu pronađite na FB Modus Vivendi.

____________
Autorica: Paula Bolfan
Naslovna fotografija: Modus Vivendi

Projekt je sufinanciran od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. 
Zajedno čuvamo okoliš – sufinancirano sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

NEWSLETTER

Klikom na gumb dajete suglasnost za primanje novosti Pokreta Otoka te se slažete s politikom privatnosti.
magnifiercrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram