UŠTEDI ENERGIJU
November 1, 2021

PAŠMAN - Rekonstrukcija i opremanje Interpretacijskog centra ribarstva

Općina Pašman dobila Odluku o dodjeli 1,7 milijuna kuna za rekonstrukciju i opremanje Interpretacijskog centra ribarstva u Ždrelcu

Ukupna vrijednost projekta rekonstrukcije i opremanja interpretacijskog centra će biti financirana EU sredstvima, a očekivani početak provedbe projekta je siječanj sljedeće godine - piše otokpasman.hr

.
Promocija kulturne i ribarske baštine

Općina Pašman je zaprimila odluku o financiranju općinskog projekta iz EU fondova. Radi se o Odluci o dodjeli sredstava za projekt „Rekonstrukcija i opremanje Interpretacijskog centra ribarstva u Ždrelcu“.

Osnovni cilj projekta je da se na inovativan način iskoristi postojeći objekt za stvaranje dodatne turističke ponude i nove atrakcije koja promovira kulturnu i ribarsku baštinu ovog kraja te koja će privući nove posjetitelje na otok Pašman.

.
Ukupna vrijednost projekta je 1,7 milijuna kuna

Cijeli iznos će biti financiran EU sredstvima temeljem Natječaja za dodjelu potpore za provedbu operacija u okviru Mjere 3.1. „Stvaranje turističkih sadržaja povezanih s ribarstvom“ iz lokalne razvojne strategije u ribarstvu 2014.-2020. FLAG-A „LOSTURA“.

Projektom će se rekonstruirati zgrada stare škole u Ždrelcu u Interpretacijski centar ribarstva. Navedeno podrazumijeva izvođenje građevinskih, obrtničkih i instalaterskih radova za što je već izrađen Glavni projekt rekonstrukcije, nakon čega slijedi opremanje interpretacijskog centra.

S provedbom projekta, uključujući i postupke javne nabave, se planira započeti početkom sljedeće godine, a otvaranje Interpretacijskog centra za posjetitelje je predviđeno u lipnju 2023. godine.

 

__________
Izvor: otokpasman.hr
Naslovna fotografija: Pixabay.

Projekt je sufinanciran od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. 
Zajedno čuvamo okoliš – sufinancirano sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

NEWSLETTER

Klikom na gumb dajete suglasnost za primanje novosti Pokreta Otoka te se slažete s politikom privatnosti.
magnifiercrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram