Manifestacija Škraping  dobitnik je godišnje nagrade Simply the Best u kategoriji Manifestacije – tematska događanja višednevnog trajanja.

Nagradu za kvalitetu turističke ponude, kreativnost i inovativnost u razvoju turističkih proizvoda tijekom jednogodišnjeg razdoblja dodjeljuju UHPA – Udruga hrvatskih putničkih agencija i turistički časopis Way to Croatia.

Nagrada će se dodijeliti u četvrtak, 16. studenoga 2017. na prigodnoj svečanosti koja  će se u sklopu 19. poslovno-turističke burze PUT održati  u hotelu Park u Splitu.
Manifestaciji Škraping ovom nagradom dodatno je potvrđen status nacionalnog top-događanja, a Tkon i otok Pasman stavljaju se uz bok najvećim turističkim središtima u Hrvatskoj i dokazuju da imaju logistiku i infrastrukturu za organiziranje velikih događanja.
Nagrada je, ističu organizatori popularne međunarodne treking utrke, dodatni poticaj i motiv za još uspješnije organiziranje budućih manifestacija i za razvoj ukupnog turizma na području Pašmana. Škraping je prepoznat kao dobar primjer drugim destinacijama kako da poboljšaju predsezonu i na koji način da prezentiraju sveukupnu turističku ponudu.
Izvor: nasiskolji.hr