PAŠMAN – Škraping se vraća u Tkon

Objavio: mirna.dalic@islandmovement.eu - 10.02.2022. - Vrijeme čitanja: 2min

Vraća se Škraping, jedna od najpopularnijih utrka na Jadranu, koja se posljednje dvije goidne nije održava zbog pandemije

Utrka će se održati 12. ožujka u Tkonu, a svi zainteresirani sudionici mogu se prijaviti do 7. ožujka. Riječ je o najvećoj i najposjećenijoj trekking utrci u Hrvatskoj koja je podijeljena u četiri kategorije – prenosi morski.hr

.
Kategorije utrka

Najzahtjevnija utrka je Ultra – 45 kilometara duga trasa namijenjena iskusnim sportašima koji će startati iz mjesta Ždrelac na zapadnoj strani otoka Pašmana.

Challenger – dionica duga 25 kilometara upoznaje sudionike sa starinama i ljepotama Pašmana. Tu je i Active kao jednostavnija kategorija utrke koja obuhvaća 12 kilometara hodanja ili trčanja na svježem zraku s pogledom na Nacionalni park Kornati i cijeli zadarski arhipelag. U kategoriji Light – 6 kilometara mogu sudjelovati djeca i odrasli koji planiraju provesti vrijeme na Škrapingu u druženju i šetnji u prirodi.

Sve koji planiraju iskoristiti već uplaćene startnine od 2020. godine organizatori mole da putem e-mail adrese skraping@tkon.hr potvrde žele li ih iskoristiti za ovogodišnji Škraping.

One natjecatelje koji nisu u mogućnosti sudjelovati na ovogodišnjoj, 16. po redu utrci organizatori također mole da se putem e-maila jave za povrat.

Prijave se primaju OVDJE.

 

__________
Izvor: morski.hr
Naslovna fotografija: Pixabay.