OŠ Vladimir Nazor će dobiti nove učionice na otvorenom, uređenje školskog igrališta, parkinga te stajališta za školski autobus

Kako se doznaje od ravnatelja OŠ Vladimir Nazor u Neviđanima Ivana Hrabrova, nedavno je izrađen idejni projekt uređenja školskog igrališta i okoliša škole.

– Idejni projekt smo napravili u suradnji s arhitektonskim uredom AB Forum i uz potporu Zadarske županije. Radi se o novom promišljanju prostora školskog igrališta i okoliša škole općenito. Iduća faza je izrada glavnog projekta, a onda se nadamo u budućnosti projekt kandidirati za europska sredstva, pojašnjava velike planove ravnatelj Hrabrov – prenosi otokpasman.hr

 

Projekt uređenja OŠ Vladimir Nazor

Ovim projektom planira se cjelovito uređenje okoliša škole ukupne površine cca 4.800 m2. Zahvat obuhvaća uređenje školskog igrališta s tribinama, izvedbu prilaznih stepenica s nadstrešnicom, izvedbu učionice na otvorenom, uređenje parkinga i stajališta za školski autobus te uređenje školskog prilaznog trga.

Površina igrališta će se proširiti, planira se postaviti završna sportska „tartan“ obloga. Igralište će služiti za nogomet, rukomet, košarku i odbojku. Oko igrališta formirat će se „kružna“ atletska staza za trčanje širine 2 m te dužine 130 m. Oko terena je planirano s tri strane izgraditi dva reda betonskih tribina.

Prilazne stepenice s nadstrešnicom će se izgraditi na istom mjestu kao postojeće te će povezivati sjeverni i južni pristup školi. Iznad stepenica projektirana je nadstrešnica koja će biti izvedena kao lagana konstrukcija od čeličnih profila s pokrovom od trpeznog lima.

Na zelenoj površini, gdje se već nalazi postojeće zelenilo, projektirat će se dvije učionice za nastavu na otvorenom, a zbog terena u padu izvest će se čelična potkonstrukcija te drvena podna obloga izvedena od daski na letvama.

Također se planira uređenje parkinga na sjevernoj strani parcele gdje će se smjestiti 12 parkirališnih mjesta, dok je na južnoj strani predviđeno natkriveno stajalište za školski autobus.

Na školskom prilaznom trgu ukidaju se stube na ulazu u školsku zgradu te će tako biti omogućen pristup osobama smanjene pokretljivosti, a sam školski trg ispred ulaza bit će popločan prikladnim opločenjem dok će dio trga ispred ulaza biti natkriven nadstrešnicom.

 

__________
Izvor: otokpasman.hr
Naslovna fotografija: Ivica Magić