PELJEŠAC – Festival soli održava se na čitavom poluotoku!

Objavio: mirna.dalic@islandmovement.eu - 23.08.2022. - Vrijeme čitanja: 2min

Festival soli – jedan od najukusnijih festivala na poluotoku Pelješcu, od prošlog ljeta iz Stona se proširio na čitav poluotok

Festival soli slavi svoje šesto izdanje, svake je godine sve bogatiji, interaktivan je, multimedijalan, zabavan i ukusan. Festival soli na Pelješcu jedna je od najatraktivnijih manifestacija u Dalmaciji. Ujedno je i sjajan uvod u najljepši dio ljeta kada na pelješkim plažama popuste gužve, a more je idealno za kupanje – prenosi turistickeprice.hr

 

Festival soli

Od 20. kolovoza do 20. rujna Pelješčani i njihovi gosti i ove će godine uživati u lokalnim specijalitetima i nadaleko poznatim vinima po festivalskim cijenama. Uključeno je četrdesetak restorana, konoba, vinarija, OPG-ova i školjkara na poluotoku. Kreirana su i dva festivalska jelovnika po cijenama od 150 i 230 kuna, dok vinarije nude neke etikete vina povoljnije i do 20%.

Središte festivala je u Stonu, poznatom po zidinama, najfinijim kamenicama i Stonskoj solani koja u 14. stoljeću za Dubrovačku Republiku imala izniman strateški i gospodarski značaj. Solana je danas jedna od najvećih turističkih atrakcija na Jadranu u kojoj se način proizvodnje nije promijenio svih sedam stoljeća.

Obilasci solane i berba cvijeta soli organiziraju se u sklopu Festivala soli koji i ove godine ima bogat program. Tako vas u Stonu očekuju fotografske i likovne izložbe, Art Park radionica za djecu, koncerti, odlična zabava i vrhunski eno-gastro doživljaji.

Od 24. do 28. kolovoza tu je i tradicionalna EKO PLACA s eko proizvođačima iz čitave Hrvatske.

Festival soli ujedno je i posljednji od tri ljetna festivala u organizaciji sve četiri turističke zajednice na poluotoku. Idealna je to prilika da ulovite još malo ljeta i naravno na jug Dalmacije doputujete najnovijom atrakcijom – Pelješkim mostom.

 

__________
Izvor: turistickeprice.hr
Naslovna fotografija: Pixabay