PELJEŠAC – Razvoj novih turističkih proizvoda

Objavio: mirna.dalic@islandmovement.eu - 17.03.2021. - Vrijeme čitanja: 3min

Pelješac kreće s razvojem novih turističkih proizvoda, s ciljem produljenja turističke sezone.

 

Turističke zajednice s poluotoka Pelješca udružile su se na projektu razvoja novih outdoor i eno-gastro proizvoda. Udruživanje na ovome projektu sve četiri turističke zajednice – Janjina, Trpanj, Ston i Orebić – potpisale su krajem prošle godine. Napravljen je i operativni plan u suradnji s tvrtkom Feel IQM, koji su prihvatila turistička vijeća, te se kreće sa realizacijom projekta.

Cilj projekta je produljenje pred i posezone, te kroz umrežavanje različitih dionika i poticanje gospodarskog razvoja. Outdoor i eno gastro ponuda su globalno u stalnom porastu te se najavljuje i daljnji rast. Proizvod je namijenjen gostima koji duže borave na Pelješcu, a tijekom boravka žele autentično iskustvo inspirirano bogatom gastronomijom, vinskom tradicijom i aktivnostima na otvorenom, kao i jednodnevnim posjetiteljima koji žele doživjeti posebno turističko iskustvo.

Tematski mjeseci će se odvijati od ožujka do prosinca. U eno-gastro segmentu osmišljeni su proizvodi na temu malostonskih kamenica, stonske soli, peljeških okusa, vinara i kapetana.

Cilj svakog proizvoda je uključiti gospodarstvo cjelokupnog poluotoka Pelješca, tako da će se segmenti svakog proizvoda moći doživjeti kroz cijelu godinu, pričat će se priča o posebnostima i bogatstvu Pelješca.

U posebnim tematskih mjesecima snažnije će se promovirati određena tema, te će primjerice priča o pelješkim vinarima ili stonskoj soli biti posebno promovirana u ugostiteljskim objektima, vinarijama, također će biti uključena u turističke pakete agencija te promovirana u ponudi hotela, kampova i ostalih smještajnih objekata.

Turistički proizvodi će se dugoročno razvijati, u tijeku je osmišljavanje manifestacija i itinerera boravka gostiju za eno gastro proizvod.

Istovremeno se radi i na razvoju aktivnosti na otvorenom. Prva faza je osmišljavanje staza za planinarenje i brdski biciklizam, radi se digitalni zapis (gps trag) istih, a zatim slijede radovi na označavanju staza, mapiranju i promociji.

Pelješac ima izniman potencijal za razvoj eno gastro ponude, prepoznat je po vinarstvu, tradicionalnim restoranima i konobama, prepun je planinarskih i šumskih puteva, vinskih cesta, a kroz gotovo cijeli poluotok prolazi i Napoleonov put u dužini od 61 km, što ga čini izvrsnim mjestom za pješačenje, planinarenje i brdski biciklizam.

Zamislite boravak na otvorenom u netaknutoj prirodi, raznolikoj vegetaciji, uz obilazak rustikalnih mjesta gdje možete kušati domaće specijalitete pod pekom i pri tome uživati u jedinstvenom okusu plavca malog. Zamislite idealno mjesto za bijeg od stresa i užurbane svakodnevice – zamislite Pelješac.

 

 

__________

Izvor: www.morski.hr

Naslovna fotografija: www.pixabay.com