UŠTEDI ENERGIJU
October 15, 2016

Pendrekmen na Šolti

U posjetu otoku Šolti sljedeći vikend dolazi Pendrekmen! Na otok nam ga dovodi Kazalište BESA s otoka Visa - jedino profesionalno otočko kazalište u Republici Hrvatskoj. Pendrekmen je autorski projekt dvojice genijalaca: Cvetina Aničića (redatelja, lutkara) i Ivana Lukića (glumca) koji su nakon godine dana rada stvorili ovog nadnaravnog lika koji je u svojoj nadnaravnosti jako sličan državnom sistemu. Urnebesna komedija o klaunu policajcu koji se za potrebe zadatka može prerušiti u bilo koga i bilo što. Svaki građanin je sumnjiv i svi su krivi. On poznaje zakon bolje od svih. Nadređenih se boji, ali i oduševljava ih svojom hrabrošću. Njemu je želja za promaknućem najveća i još uvijek neostvarena. Pendrekmen je lik kojeg se ne zaboravlja. Rješenja, pa i ona najnevjerovatnija, samo izvlači iz rukava.

Pendrekmen se upravo vratio sa Dana hrvatskog kazališta u BiH gdje je odličnu izvedbu Ivana Lukića publika u Vitezu nagradila je dugotrajnim i glasnim pljeskom. Urnebesna komedija o klaunu policajcu koji se za potrebe zadatka može prerušiti u bilo koga i bilo što oduševila je Vitežane.

Dođite se smijati u petak 21.10.2016. u 20:00 sati u Dom kulture u Grohotama!

 

Projekt je sufinanciran od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. 
Zajedno čuvamo okoliš – sufinancirano sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

NEWSLETTER

Klikom na gumb dajete suglasnost za primanje novosti Pokreta Otoka te se slažete s politikom privatnosti.
magnifiercrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram