Udruga Permakultura Dalmacija u suradnji s Općinom Lumbarda počinje s provedbom aktivnosti u Lumbardi na otoku Korčuli u sklopu projekta “Održiva poljoprivreda i društvo u doba klimatskih promjena”. 14. i 15. travnja očekuju vas predavanja, radionice i inspirativan film o projektima održivosti iz cijeloga svijeta.

 

Za početak su pripremili po jedno predavanje, radionicu i prikazivanje filma uz predstavljanje primjera dobre prakse.

 

Naučit ćete i nešto praktično – kako napraviti kantu za kompostiranje

U petak 14.4. u 19:30 u Dvorani Levant (iznad Studenca u Lumbardi) održat će se predavanje “Uvod u permakulturu”. Pokazat će se koja rješenja permakultura nudi u borbi protiv klimatskih promjena.

 

U subotu 15.4. u 10:00 u The Dreamers’ club (iznad Marine u Lumbardi) vas očekuje radionica “Izrada kućnog kompostera” u kojem će pokazati kako napraviti kantu za kompostiranje u zatvorenom prostoru i što se smije, a što ne smije ubacivati u nju.

 

Istog dana u 20:00 u Caffe bar – restoran Maestral u Lumbardi održat će se projekcija inspirativnog filma “In Transition 2.0: a story of resilience and hope in extraordinary times” iz 2012. godine. U filmu su prikazani tranzicijskih projekti iz cijeloga svijeta koji su doveli do smanjenja ekološkog otiska. Osim toga, film ima i prijevod na hrvatski.

„Film vidimo kao idealnu priliku da na Korčuli proširimo priču o održivom susjedstvu te pokrenemo što više praktičnih primjera koji će voditi istome.“ – Permakultura Dalmacija.

Odmah nakon filma Marko Ban iz udruge Permakutura Dalmacija će prezentirati kronologiju stvaranja održive zajednice na kojoj je intenzivno radio zadnji pola godine u Splitu. Imat ćete prilike vidjeti koje je sve aktivnosti potaklo stvaranje održive zajednice kao i koji su ključni “okidači” za uspjeh iste.

Sudjelovanje na događajima je besplatno i nije potrebna prethodna prijava na isti.

 

Satnica programa je sljedeća:

 

Petak 14.4.

19:30h Predavanje “Uvod u permakulturu” – Dvorana Levant

Subota 15.4.

10:00h Radionica “Izrada kućnog kompostera” – The Dreamers’ club
20:00h Projekcija filma “In Transition 2.0: a story of resilience and hope in extraordinary times” – Caffe bar – restoran Maestral
21:20h Prezentacija kronologije stvaranja održive zajednice u Splitu – Caffe bar – restoran Maestral

Događaj je organiziran u sklopu projekta “Održiva poljoprivreda i društvo u doba klimatskih promjena”

Projekt je sufinanciran sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetske učinkovitosti putem javnog poziva za provedbu mjera prilagodbe klimatskim promjenama.

 

 

 

________________

Autor: Permakultura Dalmacija

Fotografija: Pixabay