UŠTEDI ENERGIJU
September 8, 2016

POČINJE IX. MEĐUNARODNI BRAČKI LJETNI KARNEVAL

Sredina rujna, na kraju turističke sezone, na Braču je rezervirana za Međunarodni brački ljetni karneval. Ove se godine karneval na Braču održava po deveti put.

Karnevalska događanja počinju u petak 9. runa i traju do 13. rujna, a rasporedit će se u četiri bračka mjesta, Bolu, Supetru, Sumartinu i Sutivanu.

Ljetni karneval prvenstveno je turistička manifestacija koja spaja domaće karnevaliste i karnevalske grupe iz raznih zemalja, Hrvatske, Srbije, Italije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Makedonije i drugih. Kroz karnevalske povorke sudionici pod maskama svoja mjesta i gradove predstavljaju domaćima i turistima.

U Karnevalskoj humanitarnoj noći u Bolu, u petak 9. rujna od 19 sati na rivi karnevalske grupe i domaćini sudjelovat će u sakupljanju novaca za Udrugu „Brački pupoljci“ prodajom suvenira i hrane koju će sami pripremati. Akciji će se pridružiti i domaćini, a posebno bolski i supetarski sudionici karnevala, te će prodavati majice, kolači, piće i hrana. Program će voditi poznata radijska voditeljica Edita Lučić Jelić.

U subotu 10. rujna na programu je Međunarodna karnevalska povorka u Supetru, a u nedjelju 11. rujna program se ponovno seli u Bol i karneval se nastavlja FECC Međunarodnom karnevalskom povorkom na rivi . Kako je od 2012. godine Bol član Federacije europskih karnevalskih gradova ( FECC), Brač se sa svojim Međunarodnim ljetnim karnevalom nalazi na karti europskih karnevala.

U ponedjeljak 12. rujna karnevalska ljetna povorka bit će u Sutivanu, a posljednjeg dana održavanja karnevala, u utorak 13. rujna u Sumartinu.

Organizatori IX. Međunarodnog ljetnog karnevala su FECC Bol (Centar za kulturu Bol Općine Bol) i Karnevalska udruga Monade iz Supetra.

 

Izvor: Brač Online

Prilog: Sanja Baković

Projekt je sufinanciran od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. 
Zajedno čuvamo okoliš – sufinancirano sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

NEWSLETTER

Klikom na gumb dajete suglasnost za primanje novosti Pokreta Otoka te se slažete s politikom privatnosti.
magnifiercrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram