Pokret otoka gostovao na podcastu!

Objavio: Martin Tuđen - 05.07.2024. - Vrijeme čitanja: 1min

Maja Jurišić iz Pokreta Otoka gostovala je na podcastu “Urban Reverb: Living in an Island Age” te naglasila važnost lokalnih zajednica.

U najnovijoj epizodi podcasta “Urban Reverb: Living in an Island Age”, predstavljeno je Tajništvo EU otoka, koje podržava tranziciju prema čistoj energiji. Usporedbe između dekarbonizacije malih i srednjih gradova te otoka ukazuju na potencijal otoka kao modela za dekarbonizaciju. Epizoda se bavi i inicijativom “30 za 2030”. Točnije, izazovima s kojima se suočavaju otoci te strategijama za uključivanje građana u energetsku tranziciju.

Među gostima je bila i Maja Jurišić iz Pokreta Otoka. Ona je istaknula važnost lokalnih zajednica u postizanju održivih ciljeva. Ostali sudionici uključuju Jana Cornilliea, koordinatora Tajništva EU otoka, Jorgea Rodriguesa de Almeidu iz Smart Cities Marketplacea te Petju Pishmishevu iz EU Covenant of Mayors.

Njihova zajednička diskusija naglasila je važnost ulaganja, suradnje i inovativnih pristupa za postizanje ciljeva 100% obnovljive energije do 2030. godine.

Cijelu epizodu možete čuti putem poveznice.

___________________________

Izvor: smart-cities-marketplace.ec.europa.eu

Naslovna fotografija: Image by StockSnap from Pixabay