Pokret otoka održava niz online edukacija i otočnih dijaloga

Objavio: mirna.dalic@islandmovement.eu - 30.01.2021. - Vrijeme čitanja: 2min

Nakon uspješnog prvog otočnog dijaloga, predstavljamo vam program za edukativnu 2021. godinu.

 

Pokret otoka je  skupina profesionalaca koji se zalažu za razvoj aktivnih otočnih zajednica te kao takvi koračamo prema samodostatnoj otočnoj zajednici koja razumije i artikulira svoje potrebe, informira se o prilikama i mogućnostima napredovanja te aktivno sudjeluje u odlučivanju. Pokret je virtualna platforma za otočane, je međuostalim zamišljena kao mjesto za stjecanje novih znanja i vještina, razmjenu iskustava i razmišljanja te razvijanje i provedbu projektnih ideja u lokalnim zajednicama…

Svjesni izazovnog razdoblja u kojem se nalazimo odlučili smo iskoristiti potencijale novih tehnologija i načina komunikacije te pripremiti niz  online edukacija i virtualnih tribina tijekom cijele 2021. godine. Na navedenim događanjima  imat ćete priliku upoznati naše stručnjake te brojne partnere i goste Pokreta otoka.  Naši će govornici s vama dijeliti znanja i iskustva iz svog područja rada, ali i ponuditi  konstruktivne prijedloge za održivi razvoj otočnih zajednica. 

Prvi webinar, na temu pomorskog dobra će se održati 4. veljače u 10:00, a registrirati se možete OVDJE

Program je osmišljen na način da mjesečno organiziramo dva događaja koji opsežno pokrivaju odabranu tematiku. Podcasti su namijenjeni široj publici za usvajanje osnovnih pojmova o temi, dok su webinari detaljniji i namijenjeni onima koji žele znati više. Teme koje  obrađujemo vezane su za održivi razvoj otočnih zajednica, primjerice pomorsko dobro, energetika, ruralni razvoj, turizam, gospodarenje otpadom i slično.

  .  

 

 

___________