UŠTEDI ENERGIJU
March 8, 2021

POKRET OTOKA - Žene pokreću otoke

Simbolično na Dan žena, 8. ožujka 2021. godine najavljujemo novu seriju intervjua pod nazivom ”Žene pokreću otoke”. Svakog tjedna ćemo voditi razgovor s jednom od utjecajnih dama s naših otoka. 

 

Poslušajte što nam otočne žene imaju reći o sebi, stvarima koje ih pokreću i iskustvima rada i života na hrvatskim otocima. Nažalost se još uvijek nalazimo u svijetu koji teško prihvaća snažne žene i u kojem postoje razni nezdravi stereotipi, pa ni otočne žene često nisu lišene te stigme. Poslovnom scenom još uvijek dominiraju muškarci te usprkos novim zakonima o ravnopravnosti, žene često završavaju na drugim, manje važnim pozicijama.

Činjenica da je hrvatsko društvo još velikom većinom patrijarhalno te često ne shvaća ozbiljno vizije, stavove i trud žena u politici, poduzetništvu ili bilo kojem karijernom smjeru koje odaberu vidljiva je i po skromnom broju otočnih (grado)načelnica i zamjenica s kojima ćemo otvoriti ovaj serijal. Upravo hrabre žene koje ćemo predstaviti trebaju nam svima biti inspiracija da se ohrabrimo unatoč preprekama na koje ćemo neminovno naići.

Ideja serijala intervjua je staviti žene na poziciji s otoka u kontekstu osoba, žena, majki te prvenstveno pričati o njihovim željama, snovima i osobnim ciljevima dok će u drugom planu biti njihova karijera i uspjesi. Želimo pričati o načinu pomirenja dvaju svjetova i kako one, kao žene i majke, grade društvo oko sebe svojim primjerom.

Seriju ćemo otvoriti s gradonačelnicom Supetra, Ivanom Marković koja će progovoriti o sebi, obitelji, društvu i iskustvima kao prvoj gradonačelnici u povijesti Supetra.

Pratite nas na društvenim mrežama, preplatite se na newsletter i uživajte u serijalu “Žene pokreću otoke”.

 

 

___________

Fotografija: Pokret Otoka

Projekt je sufinanciran od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. 
Zajedno čuvamo okoliš – sufinancirano sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

NEWSLETTER

Klikom na gumb dajete suglasnost za primanje novosti Pokreta Otoka te se slažete s politikom privatnosti.
magnifiercrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram