U prosincu je, u Velom Grablju na Hvaru, održala redovna skupština Pokreta Otoka. Bila je to prilika da rezimiramo godinu iza nas, ali i čitav period protekao od kreiranja ideje ove međuotočne platforme do danas. No, ono što nam je bilo najvažnije jest utvrđivanje strateškog plana rada Pokreta Otoka u budućnosti, utemeljenog na snagama i slabostima, prijetnjama i prilikama koje smo zajednički definirali u dvije godine koliko Pokret Otoka djeluje.

Strateški plan donosi Upravni odbor uz pomoć volontera i suradnika stručnih za pojedina područja, a plan za 2018. godinu sastoji se od ukupno pet ključnih točaka, ili ako hoćete – Pokretovih novogodišnjih odluka. Svaki ćemo tjedan predstaviti po jednu točku. 

#1 PORTAL OTOCI.EU

Službena stranica Pokreta Otoka ujedno je i informativni otočni portal koji ciljano prenosi isključivo pozitivne vijesti s naših otoka. Iako nam se tu i tamo potkrade koja negativna vijest, ona je prenešena isključivo kako bi pomogla mobilizirati otočane na brzu reakciju.

Čitaju nas na svim kontinentima, a pojedine vijesti pročitane su i nekoliko tisuća puta!

U 2018. godini, naš portal želimo podići na mnogo višu razinu. Želimo značajno izmijeniti omjer autorskih vijesti i članaka u odnosu na one koje prenosimo s drugih portala. Želimo razviti snažan tim autora i autorica, (foto) reportera i reporterki, dopisnika sa različitih otoka. Želimo maksimalno otvoriti prostor našim članovima za (samo)promociju kroz originalne tekstove o njihovim članovima i aktivnostima.

Još u 2017. godini Pokretov portal uvršten je u popis neprofitnih medija što nam u ovoj godini omogućava i različite nove izvore financiranja. Osim njih, želimo razviti i sustav financiranja od strane privatnika, a putem izrada reklama na portalu. Posebni uvjeti oglašavanja bit će definirani odvojeno za članove i one koji nisu članovi.

Također, aktivno radimo na unapređenju korisničkog iskustva portala – kako u desktop, tako i u mobilnoj verziji, a prve promjene vidjet ćete uskoro. Tim za portal ojačan je ne samo novim autorima, već i novim programerima!

Podsjećamo vas i da je trajno otvoren natječaj za nove autore i dopisnike.

Konačno, kritike (i pohvale!) na rad portala www.otoci.eu uvijek su dobrodošle, stoga ne oklijevajte pisati nam na pokret.otoka@gmail.com, a potrudit ćemo se uvažiti sve što budemo u mogućnosti izvesti!

_____

Autor | Pokret Otoka

Fotografija | pixabay.com / POKRET OTOKA