Na konferenciji održanoj 8. prosinca 2021. predstavljene su aktivnosti i rezultati istraživanja na projektu SAN (Smart agriculture network)

Konferencija koju je svečano otvorila ministrica poljoprivrede mr. sc. Marija Vučković je održana u hibridnom obliku. Profesori, studenti i stručnjaci imali su priliku predstaviti svoje djelovanje na području digitalizacije poljoprivrede – prenosi unizd.hr

Održana su predavanje o smjernicama poljoprivredne politike, transformaciji i digitalizaciji poljoprivrednog svijeta ali i o primjerima dobre prakse iz Hrvatske, Austrije, Češke, Italije…

Tijek provedbe i rezultate projekta SAN, ispred projektnog tima, Sveučilišta u Zadru s Odjela za ekologiju, agronomiju i akvakulturu, predstavio je doktorand Marko Zorica, koji je također, s kolegama iz Zagreba, Osijeka i Križevaca, sudjelovao na okruglom stolu, pod temom “Mladi poljoprivrednici i digitalna poljoprivreda – potrebe i izazovi”.

Projekt „SAN – Smart Agriculture Network“ predstavlja cjelovito rješenje koje će omogućiti stvaranje sustava za pametnu proizvodnju hrane baziranu na IoT (Internet of Things) konceptu te umjetne inteligencije s ciljem donošenja pravovremenih, preciznih i ispravnih odluka u procesu proizvodnje hrane. Projektne aktivnosti istraživanja i razvoja provest će se u dvije faze: industrijsko istraživanje i eksperimentalni razvoj.

 

__________
Izvor: unizd.hr
Naslovna fotografija: Unsplash.