UŠTEDI ENERGIJU
May 24, 2017

Povijesna noć za Brač! Sletio prvi avion iz Brusselsa i doveo sa sobom 112 putnika

Povijesna noć za Aerodrom Brač! Po prvi put, s gostima iz Bruxellesa, u utorak navečer sletio je zrakoplov tipa Embraer 190, u floti TUI-a.

Jedan od novijih u floti, ovaj zrakoplov može prevesti 112 putnika i pet članova posade, a zahvaljujući štedljivim motorima i doletom može putnike dovoditi na Brač tijekom cijele godine.

Riječ je o zrakoplovu moderne konstrukcije, visokih ekoloških standarda sa štedljivim motorima koji svojim doletom može dovoditi putnike na Brač iz gotovo cijele Europe.

Iz Beča do Brača za 45 minuta: na novu otočku pistu slijetat će airbusovi, stižu i poznate niskotarifne kompanije

TUI-jevi gosti dolaze u hotele "Zlatni rat" letovima iz Brisela od 23. svibnja do 03. rujna ove godine, a od 13.lipnja, kreću i letovi iz francuksog Deauvillea koji će operirati svakog utorka do 03.rujna ove godine.

Osim charter putnika, letovi će biti dostupni i u slobodnoj prodaji, tako da se karte mogu kupiti putem prodajne mreže na TUI internet stranicama.

Ovaj program omogućen zahvaljujući produljenju piste Aerodroma Brač koja  je sa 1440 m produljena na 1760 m, omogućivši time da na pistu zračne luke slijeću mlazni zrakoplovi do 150 sjedala, uključivo zrakoplove Airbus 319, Boeing 737-300, Foker 100, CS 100-300, koji mogu Brač povezati sa Europom.

Zahvaljujući spomenutom kapitalnom projektu, u koji je uloženo oko šest milijuna kuna, Aerodrom Brač ove godine očekuje povećanje broja putnika za više od 70% u odnosu na lani, čime se približava prometu iz najboljih godina.

Nova infrastruktura već je izazvala interes nekoliko avio kompanija koje su putem Županijske turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije iskazale želju pregovarati o letovima izravno prema Braču iz nekoliko europskih destinacija u sezoni 2018. godine.

Izvor: Slobodna Dalmacija

Foto: Tonči Peović

Projekt je sufinanciran od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. 
Zajedno čuvamo okoliš – sufinancirano sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

NEWSLETTER

Klikom na gumb dajete suglasnost za primanje novosti Pokreta Otoka te se slažete s politikom privatnosti.
magnifiercrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram