UŠTEDI ENERGIJU
August 10, 2016

Povlašteni prijevoz na svim državnim linijama za otočane

Agencija za obalni linijski pomorski promet obavještava korisnike prava na povlašteni prijevoza u linijskom obalnom pomorskom prometu da je kroz sustav evidencije otočnih prava SEOP od srijede 10. kolovoza 2016. godine omogućen povlašteni prijevoz na svim državnim linijama otočanima koji imaju ishodovane valjane otočne iskaznice za putnike ili studentske iskaznice (X-ice).

Naime, dana 25. lipnja 2016. godine na snagu je stupio Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o prijevozu u linijskom i povremenom obalnom pomorskom prometu (NN 56/16), a jedna od važnijih zakonskih izmjena se odnosi na veća prava otočana u smislu prava na povlašteni prijevoz na svim državnim linijama neovisno o otoku prebivališta. Pored prava na povlašteni prijevoz na svim linijama neovisno o otoku prebivališta, otočani i dalje imaju pravo na prijevoz i na iznimkama koje vrijede za njihov otok.

Napominjemo da se zakonska izmjena odnosi na povlasticu za fizičke osobe, ali ne i za vozila.

Izvor: Agencija za pomorski linijski obačni promet

Posebna zahvala na inicijativi: Otočni sabor

 

Naslovna fotografija: Pexels.

Projekt je sufinanciran od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. 
Zajedno čuvamo okoliš – sufinancirano sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

NEWSLETTER

Klikom na gumb dajete suglasnost za primanje novosti Pokreta Otoka te se slažete s politikom privatnosti.
magnifiercrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram