Poziv na sudjelovanje u savjetovanju s javnosti o unaprjeđenju lučke infrastrukture i komunalnih veza

Objavio: Pokret Otoka - 22.03.2024. - Vrijeme čitanja: 2min

U sklopu nastojanja za unaprjeđenjem lučke infrastrukture i komunalnih veza diljem Hrvatske, pozivaju se svi zainteresirani da sudjeluju u savjetovanju s javnošću. Tema savjetovanja je Nacrt uputa za prijavitelje i kriteriji za ocjenjivanje kvalitete za Poziv za sufinanciranje unaprjeđenja lučke infrastrukture i komunalnih veza.

Savjetovanje je dostupno na platformi eSavjetovanja putem sljedeće poveznice: eSavjetovanja.gov.hr. Temeljna svrha ovog savjetovanja je prikupljanje povratnih informacija, prijedloga i sugestija kako bi konačni dokument bio što kvalitetniji i usmjereniji prema potrebama zajednice.

Tema savjetovanja

Tema savjetovanja je usmjerena na Nacrt uputa za prijavitelje i kriterija za ocjenjivanje kvalitete vezane uz Poziv za sufinanciranje unaprjeđenja lučke infrastrukture i komunalnih veza. Cilj je pružiti jasne smjernice prijaviteljima i osigurati transparentan i objektivan postupak ocjenjivanja kvalitete projektnih prijedloga.

Kroz ovaj Nacrt uputa za prijavitelje i kriterija za ocjenjivanje kvalitete, planira se dodjela bespovratnih sredstava Županijskim lučkim upravama te Županijskim upravama za ceste.

Glavni cilj ovog poziva je integriranje primorske Hrvatske u širu prometnu mrežu te savladavanje ključnih prepreka za lokalni gospodarski rast. Također, fokus je na razvoju i jačanju održive, intermodalne nacionalne, regionalne i lokalne mobilnosti koja je otporna na klimatske promjene.

Sudjelovanje dionika iz različitih sektora, uključujući javni sektor, privatni sektor, civilno društvo te akademske institucije, od iznimne je važnosti kako bi se osigurala sveobuhvatna analiza potreba i mogućnosti te kako bi se razvio najučinkovitiji plan akcije.

Rok za sudjelovanje

Savjetovanje je otvoreno do 4.4.2024.

Svi zainteresirani su pozvani da prouče dokumente, iznesu svoje prijedloge i komentare te aktivno doprinesu oblikovanju konačnog prijedloga.

Izvor: Portal e-Savjetovanja

Naslovna fotografija: Photo by Paula Guerreiro on Unsplash