Poziv na sudjelovanje

Objavio: Pokret Otoka - 03.10.2023. - Vrijeme čitanja: 2min

U nastavku prenosimo poziv predsjednika HRO CIGRE-a dr.sc. Goran Slipca za prijavu svojih radova za 16. savjetovanje HRO CIGRE koje će se od 5. do 8. 11. 2023. g. održati u hotelskom kompleksu Amadria Park u Šibeniku.

Poštovane/i,

prema svim pokazateljima 2023. godina će biti iznimno zanimljiva, i to po nekoliko osnova. Ponajprije se radi o cijenama energenata, pa onda i električne energije, koje se postupno stabiliziraju na vrijednostima koje su niže nego u prethodnom razdoblju, ali ipak znatno više nego u razdobljima prije poremećaja na tržištima. Kako planirati razvoj elektroenergetskog sustava u takvim okolnostima, kako planirati investicije u proizvodna postrojenja, kako planirati razvoj prijenosne i distribucijske mreže, pitanja su na koja stručna ali i poslovna javnost traži odgovore.

Ovomu treba dodati i u dosadašnjoj povijesti nezabilježen trend razvoja novih tehnologijskih rješenja u svim segmentima elektroenergetskog sustava; proizvodnih komponenti, komponenti koje su bitne za prijenos i distribuciju električne energije, rasklopnih postrojenja, zatim sustava zaštite i automatizacije, novih materijala i ispitnih tehnika itd. Što znači u takvim okolnostima planirati nadzor i upravljanje, odnosno obavljati vođenje elektroenergetskog sustava, kako odgovoriti na sve te izazove koji su pred nama?

Kad tomu dodamo i tržište električne energije koje doživljava do sada nezabilježen interes poslovne javnosti te sve uži okvir utjecaja na okoliš, možemo zaključiti kako će razdoblje koje je pred nama biti iznimno zanimljivo.

Pozivamo vas da se u što većem broju odazovete ovom pozivu, prijavite sažetak rada na temu kojom se bavite i započnete izradu referata kojeg ćete onda predstaviti na 16. savjetovanju HRO CIGRE koje će se održati od 5. do 8. studenoga 2023. u hotelskom kompleksu Amadria Park u Šibeniku.

dr.sc. Goran Slipac,

predsjednik HRO CIGRE-a

Poziv za sudjelovanje u obliku Adobe PDF datoteke možete pronaći ovdje.

Izvor: HRO CIGRA

Fotografija: HRO CIGRA