Predavanje “Kako do vlastite solarne elektrane?”

Objavio: Pokret Otoka - 24.10.2023. - Vrijeme čitanja: 1min

U nastavku prenosimo poziv na edukativno predavanje koje će se održati na Cresu, 26. listopada. Bit će održano u sklopu događaja “Mjesto dobre energije – CRES“.

Pozivamo sve stanovnike Cresa na edukativno predavanje “Kako do vlastite solarne elektrane?” koje će održati stručni tim Na sunčanoj strani, servisa Zelene energetske zadruge za podršku u realizaciji sunčanih elektrana za kućanstva.

Fokus predavanja je na primjenu sunčanih elektrana za vlastitu potrošnju u kućanstvu. Odgovorit ćemo na pitanja: kako izgleda proces ugradnje sunčane elektrane, koji su uvjeti i od kuda krenuti, kako se određuje snaga elektrane i visina investicije, kako se ostvaruju uštede, te koje su mogućnosti za sufinanciranje. 

💡 ŠTO? Predavanje ‘’Kako do vlastite solarne elektrane?’’
🗺️ GDJE? Palača Moise, Giovanni Moise 1, Cres
📅 KADA? četvrtak, 26. listopada, u 17:00 sati

Predavanje se održava u sklopu događaja “Mjesto dobre energije – CRES” koji organiziraju Grad Cres, Zelena energetska zadruga, Regionalna energetska agencija Kvarner i Centar Sdewes, a dio je aktivnosti projekata “Dobra energija – Solarna energija za energetsku tranziciju“, “Insulae” i “Yenesis“.

Izvor: Pokret otoka

Naslovna fotografija: Photo by Emtisquare Studio on Unsplash