Na Gastroadventu u Splitu predstavljen hvarski projekt ‘Cvit škoja’ . Projekt “Cvit škoja” Srednje škole Hvar, nastao u suradnji s Javnom ustanovom “RERA S.D.” predstavljen je na Gastroadventu u Splitu.

 

Cvit škoja SŠ Hvar predstavili su Josip Petrović i Marjeta Dujmović, učenici 3. razreda turističko-hotelijerski komercijalist, uz prisustvo njihovih nastavnika Ive Tudora, Antonija Buzolića, Vesne Barbarić i Sande Stančić.

Uz Cvit škoja, predstavljeni su i paprenjaci učenika OŠ Petra Hektorovića iz Staroga Grada. To je bilo posljednje predstavljanje od ukupno pet škola i pet inovativnih mediteranskih proizvoda proizašlih iz projekta J.U. Rera S.D. – MEDITERRANEAN DIET – When Brand Meets People, unutar Interreg MED programa (Interreg MED Programme), kojega financira Europski fond za regionalni razvoj.

Hvarski srednjoškolci zajedno sa svojim mentorima prikupljali su ručno morsku sol na obalama Hvara, aromatizirali je organskim, otočnim sastojcima – plavcem malim, agrumima i začinskim biljem otoka te upakirali u zgodan paketić koji je na Gastroadventu pobrao sve pohvale.

 

 

__________

Izvor: glasotoka.hr

Naslovna fotografija: