UŠTEDI ENERGIJU
October 15, 2017

UGLJAN - Preko domaćin javnog snimanja glazbene emisije "Lijepom našom"

"Lijepom našom", najdugovječnija  emisija Zabavnog programa HRT-a, u utorak, 17. listopada u 19 sati, snimat će se u Preku. Na javnom snimanju u sportskoj dvorani OŠ Valentina Klarina u Preku nastupit će 25 izvođača s otoka Ugljana, Pašmana i Zadra - KUD-ovi, klape, folklorna društva, umjetničke udruge, solisti koji su ostavili traga na hrvatskoj estradi. […]

"Lijepom našom", najdugovječnija  emisija Zabavnog programa HRT-a, u utorak, 17. listopada u 19 sati, snimat će se u Preku.

Na javnom snimanju u sportskoj dvorani OŠ Valentina Klarina u Preku nastupit će 25 izvođača s otoka Ugljana, Pašmana i Zadra - KUD-ovi, klape, folklorna društva, umjetničke udruge, solisti koji su ostavili traga na hrvatskoj estradi.

- Ponosni smo što ćemo biti domaćini ekipi Hrvatske-radiotelevizije i emisiji "Lijepom našom", koja će se prvi put snimati na zadarskim otocima. Vidjet ćemo najbolje od našega izvornog folklora, klapske pjesme, čuti tradicionalne napjeve, ali i hitove popularnih pjevačica i pjevača sa zadarskog područja. Pozivam stoga stanovnike svih mjesta u našoj općini da u što većem broju dođu na javno snimanje u dvoranu OŠ Valentina Klarina i budu sudionici ove iznimno popularne emisije i kod nas i među našim iseljenicima u inozemstvu, kaže načelnik Općine Preko Jure Brižić.

Na velikoj pozornici koju će ovih dana početi postavljati tehnika HRT-a, nastupit će, među ostalima, klape Munita, Niko, Baliniera, Ivica Sikirić Ićo, Bepo i David i mnogi drugi. Ulaznice po cijeni od 20 kuna bit će u prodaji od 10. listopada u TZO Preko i TZ mjesta Ugljan.

Zabavno-glazbena emisija "Lijepom našom" urednika i voditelja Branka Uvodića pokrenuta je 1996. godine. Dosad je snimljeno oko 650 emisija diljem Hrvatske i BiH, a osim Uvodića, u ekipi je 55 ljudi – scenografi, rasvjetljivači, kamermani, tehnika iz reportažnih kola, šminkerica, rekvizita...  Producent je Zdravko Sandrin, redatelj Vladimir Koščević, asistentica redatelja Aleksandra Haller te sekretarica redatelja Marijana Duler.
Article written by Pokret otoka
Projekt je sufinanciran od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. 
Zajedno čuvamo okoliš – sufinancirano sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

NEWSLETTER

Klikom na gumb dajete suglasnost za primanje novosti Pokreta Otoka te se slažete s politikom privatnosti.
magnifiercrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram