“Lijepom našom”, najdugovječnija  emisija Zabavnog programa HRT-a, u utorak, 17. listopada u 19 sati, snimat će se u Preku.

Na javnom snimanju u sportskoj dvorani OŠ Valentina Klarina u Preku nastupit će 25 izvođača s otoka Ugljana, Pašmana i Zadra – KUD-ovi, klape, folklorna društva, umjetničke udruge, solisti koji su ostavili traga na hrvatskoj estradi.

– Ponosni smo što ćemo biti domaćini ekipi Hrvatske-radiotelevizije i emisiji “Lijepom našom”, koja će se prvi put snimati na zadarskim otocima. Vidjet ćemo najbolje od našega izvornog folklora, klapske pjesme, čuti tradicionalne napjeve, ali i hitove popularnih pjevačica i pjevača sa zadarskog područja. Pozivam stoga stanovnike svih mjesta u našoj općini da u što većem broju dođu na javno snimanje u dvoranu OŠ Valentina Klarina i budu sudionici ove iznimno popularne emisije i kod nas i među našim iseljenicima u inozemstvu, kaže načelnik Općine Preko Jure Brižić.

Na velikoj pozornici koju će ovih dana početi postavljati tehnika HRT-a, nastupit će, među ostalima, klape Munita, Niko, Baliniera, Ivica Sikirić Ićo, Bepo i David i mnogi drugi. Ulaznice po cijeni od 20 kuna bit će u prodaji od 10. listopada u TZO Preko i TZ mjesta Ugljan.

Zabavno-glazbena emisija “Lijepom našom” urednika i voditelja Branka Uvodića pokrenuta je 1996. godine. Dosad je snimljeno oko 650 emisija diljem Hrvatske i BiH, a osim Uvodića, u ekipi je 55 ljudi – scenografi, rasvjetljivači, kamermani, tehnika iz reportažnih kola, šminkerica, rekvizita…  Producent je Zdravko Sandrin, redatelj Vladimir Koščević, asistentica redatelja Aleksandra Haller te sekretarica redatelja Marijana Duler.
Izvor: nasiskolji.hr